nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Utrecht pagina

Utrecht | 6 juli 2018

Voorstellen bestuurslid: Joscha de Vries

Ik gun het alle kinderen om te sporten. Met andere kinderen naar je training fietsen. Fysiek lekker moe worden en mentaal je weer opladen. Samen sporten vind ik zelf misschien wel het mooiste dat er is. Maar het samen, gestructureerd doen is denk ik het meest waardevolle. En ik geloof dat dit veel meer brengt dan het sporten alleen. Dus toen Monique Maks (directeur-bestuurder Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland) mij ruim twee jaar geleden vol passie vertelde over het, toen nog, Jeugdsportfonds dacht ik ‘daar zou ik graag een bijdrage aan willen leveren’.

Een half jaar later ontstond de mogelijkheid bestuurslid te worden van het Jeugdfonds Sport in de provincie Utrecht. Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken. Wat een prachtig fonds en wat kunnen wij een belangrijke bijdrage in het leven van kinderen hebben. Mijn ambitie is in mijn bestuursperiode meer kinderen te bereiken dan we al doen. Ik zie dan ook kansen door samenwerking te zoeken, bijvoorbeeld met het Jeugdfonds Cultuur, en ook door na te denken op welke manier nieuwe sporten (bijvoorbeeld urban sports) en plek kunnen krijgen in ons aanbod.

Ik ben Joscha de Vries. Sinds 1998 woon ik in de stad Utrecht, inmiddels vlakbij het Griftpark met mijn vriend en mijn dochter van net vijf. Ik heb een organisatieadviesbureau opgezet in de publieke sector (Hiemstra & De Vries) en ben sinds drie jaar vanuit Assist4Sport met datzelfde vak bezig in de professionele sport. En ten slotte, het meest in aansluiting op mijn bestuurswerk bij het Jeugdfonds Sport, ben ik bezig met een aantal initiatieven dat de publieke sector (gemeente, onderwijs, zorg) koppelt aan sport (sport als instrument). Sport als instrument om een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld integratie of fysieke, sociale en mentale gezondheid.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.