nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 25 oktober 2021

Jeugdfonds Sport & Cultuur verrast kinderen in Delft

Delftse basisscholen, verenigingen, de gemeente Delft en het Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn een grote campagne gestart voor ouders met weinig geld. De boodschap is ‘Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!’. Ook worden kinderen op speelpleintjes verrast met een Jeugdfondsbal. Donderdag 21 oktober 2021 gaf wethouder Karin Schrederhof de eerste ballen aan kinderen op Playground van Foreestplein in de wijk Voordijkshoorn.

Kinderen op Playground van Foreestplein in de wijk Voordijkshoorn konden hun geluk niet op. Door een actie van de gemeente Delft, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar kregen zij onverwachts een Jeugdfondsbal uitgereikt. De actie met de Jeugdfondsballen is onderdeel van een grote campagne om de bekendheid te vergroten van het fonds. Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Gemeente Delft en het Jeugdfonds willen daar graag verandering in brengen. Daarom hebben basisscholen en verengingen een pakket met communicatiemiddelen ontvangen om ouders en leden te informeren over het Jeugdfonds.

 

Meedoen aan sport en cultuur belangrijk

” We zien dit als een belangrijke rol voor ons”, aldus wethouder Karin Schrederhof. “Sport en cultuur gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen, jezelf ontplooien en gemotiveerd raken. De gemeente ziet daarom graag dat alle Delftse kinderen kunnen meedoen met bijvoorbeeld zwemles of voetbal. Ook al is er thuis geen geld voor.”

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

 

Kijk hier voor meer informatie.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.