nieuws

27 augustus 2021

Veiling unieke Tour de France-items levert twintigduizend euro op voor Jeugdfonds

Team Jumbo-Visma heeft een bedrag van €20.003,29 opgehaald voor het Jeugdfonds. De opbrengst komt voort uit de veiling van vijfentwintig unieke Tour de France-items die door de ploeg via veilingplatform Catawiki zijn aangeboden. Al sinds enkele jaren zijn wij het goede doel van Team Jumbo-Visma. De veilingopbrengst kan worden ingezet vanuit de gezamenlijke ambitie om zoveel mogelijk kinderen en jeugd uit minimagezinnen de kans te bieden structureel te kunnen sporten. 

 

Onder de geveilde Tour de Franceitems behoorden onder meer de kaderplaatjes van diverse etappeoverwinningen, gedragen wedstrijdtenues en de blauwe band waarmee Wout van Aert de slotrit op de Champs-Elysées won. Het gedragen roadsuit van Van Aert was het meest gewilde item met de hoogste opbrengst van €3.807,31. “Dankzij alle mensen die op de items hebben geboden kunnen bijna honderd kinderen uit minimagezinnen weer een jaar lang sporten. Zonder bijdrage vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur is dit voor deze kinderen niet mogelijk”, vertelt algemeen directeur Richard Plugge. “Uiteraard zetten wij ons hier als organisatie graag voor in. Het is belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om te kunnen bewegen maar ook om zich sociaal en mentaal te kunnen ontwikkelen. Wij zijn trots dat wij daar in samenwerking met Catawiki op deze manier een bijdrage aan mogen leveren.”  

 

“Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen”, vertelt Monique Maks, directeur van het Jeugdfonds. “Op de sportvelden of in de dansschool ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden, groeit hun zelfvertrouwen en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op. Maar ook nu er weer wat meer mag na corona, is sport nog steeds niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Dat mag én hoeft niet zo te zijn, vinden wij. Het is fantastisch dat Team Jumbo-Visma onze missie onderschrijft en deze veiling op touw heeft gezet. Én met een geweldig resultaat. Hier kunnen we extra veel kinderen mee helpen.”

 

De cheque werd vrijdag 27 augustus op het hoofdkantoor van Team Jumbo-Visma uitgereikt aan onze directeur Monique Maks door Richard Plugge en wielrenner Mike Teunissen.

 

Lees meer over onze samenwerkingLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.