Jeugdfonds Sport & Cultuur en Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma steunt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Samen willen we zoveel mogelijk kinderen laten sporten en kennismaken met wielrennen en schaatsen. Deze sporten zijn niet vanzelfsprekend voor kinderen uit gezinnen die weinig geld te besteden hebben.

Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma zet met de opzet van de Team Jumbo-Visma Academy in op sportstimulering en talentontwikkeling van de Nederlandse jeugd. Zo maken ze de jeugd enthousiast voor de  wielersport door het geven van  clinics op scholen in Nederland. Is een jongere enthousiast over een clinic en wil hij/zij graag lid worden van een lokale wielervereniging? Wij betalen de contributie of het materiaal als er thuis geen geld is. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind mee kan doen aan de wielersport.

>> Team Jumbo-Visma Academy

Zo vraag je een bijdrage aan voor wielrennen

Wielersporten als wielrennen en mountainbiken zijn populair, gaaf en erg leuk om te doen. Ook voor kinderen. Ze leren doorzetten, hun best te doen en hoe het is om te winnen of te verliezen.

Wil je kind ook fietsen, maar is er thuis geen geld om lid te worden van een club of vereniging? Wij betalen de contributie en de benodigde attributen. Je hoeft geen dure fiets aan te schaffen. Bij vrijwel iedere club of vereniging zijn er fietsen beschikbaar voor kinderen tot 15 jaar. Is je kind ouder dan 15? Overleg dan met de club, het kan zijn dat er een wachttijd is. Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Kom in actie op koersmee.nl

Team Jumbo-Visma onderschrijft niet alleen het belang van sporten voor ieder kind, ze doen meer. Samen hebben we het actieplatform koersmee.nl gelanceerd. Op dit platform kan iedereen, particulieren, bedrijven, wieler- en schaatsfans, acties starten om geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Profrenners als Jos van Emden en Mike Teunissen zetten zich in voor koersmee.nl en roepen op om samen met hen in actie te komen:

Ga naar koesmee.nl

Over Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma is een oer Hollands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gelegd voor een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport.

>> Naar teamjumbovisma.nl

Ik heb in mijn werk als gymleraar ervaren, dat niet ieder kind kan sporten. Ik denk dat daardoor kinderen op een bepaalde manier veel wordt ontnomen. – Merijn Zeeman – Sportief Directeur Team Jumbo-Visma
Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.