nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland pagina

Zeeland | 29 april 2019

Veelgestelde vragen van ouders

Zoekt u informatie of wilt u een aanvraag doen? Lees dan eerste de veelgestelde vragen voor Zeeland door. Met de juiste gegevens kan uw aanvraag sneller worden verwerkt. Ouders kunnen zelf géén aanvraag doen.

Een aanvraag kan alleen gedaan worden via een intermediair. Dat is bijvoorbeeld een leraar op school, een Sociaal Wijkteam, een buurtsportcoach, Vluchtelingenwerk, welzijnsorganisaties of de huisarts. Mensen die in vertrouwen met uw verhaal en gegevens om gaan.

1 Hoe werkt het?

Mogen ouders of de club/vereniging zelf een aanvraag doen?

Nee, de aanvraag kunt u alleen doen via een intermediair, dat is bijvoorbeeld een leraar op school, een Sociaal Wijkteam, een buurtsportcoach, Vluchtelingenwerk, welzijnsorganisaties of de huisarts. Mensen die in vertrouwen met uw verhaal en gegevens om gaan.

Hoeveel betaalt het Jeugdfonds maximaal?

Voor sportkans is het maximum bedrag € 225, voor cultuurkans (dat is bijvoorbeeld dansen, zingen, muziek maken, tekenen) betaalt het Jeugdfonds maximaal € 450. Dit is inclusief een eventuele waardebon voor kleding en materiaal.

Krijg ik ook kleding of materiaal?

Dit is afhankelijk van de tak van sport. Meer informatie over kleding en materiaal is terug te vinden in de spelregels.

Moet ik ook zelf betalen?

Er zijn vaak verschillende aanbieders met verschillende tarieven voor de sport- of cultuurlessen die uw kind kiest. Het is goed om te kijken of de lessen betaalbaar voor u zijn. Immers betaalt het Jeugdfonds per kind per jaar niet meer dan € 225 voor Sport en niet meer dan € 450 voor Cultuur (dansen, muziek, tekenen, zingen). Meer aanvragen is niet mogelijk. Als de lessen duurder zijn, moet u de rest zelf bijbetalen.

Kan een aanvraag nog gewijzigd worden?

Als u uw aanvraagformulier heft afgegeven, dan is het niet mogelijk om nog te wisselen van activiteit of vereniging.

2 Betaling aan de club/vereniging

 

Wie betaalt aan de club/vereniging?

Ouders krijgen het geld niet rechtstreeks van het Jeugdfonds. Als de aanvraag is goedgekeurd, vragen we de club om ons een rekening te sturen. Is het lesgeld meer dan €225 voor sport of €450 voor cultuur, dan moet u de rest zelf aan de club bijbetalen.

Ik heb een rekening van de club/vereniging gekregen, maar er loopt een aanvraag

U weet pas of het Jeugdfonds de lessen betaalt, als uw aanvraag is goedgekeurd. Doe daarom uw aanvraag op tijd. U kunt bij een lopende aanvraag beste in overleg met de club even afwachten of de aanvraag wordt goedgekeurd. Is de aanvraag goedgekeurd maar wordt de rekening per ongeluk naar u gestuurd? Vraag dan de club ons alsnog een rekening te sturen en hoeft u in ieder geval niet het goedgekeurde bedrag te betalen. Bij een afgekeurde aanvraag betaalt u uiteraard zelf.

Ik heb de rekening zelf gekregen en al betaald. krijg ik geld terug?

Heeft u betaald, nét voordat of terwijl uw aanvraag werd goedgekeurd, dan betalen wij – na ontvangst van een rekening van de club – de rekening alsnog, maar moet u zelf uw geld aan de club terugvragen.

Hoe lang betaalt het Jeugdfonds?

Het Jeugdfonds betaalt voor een periode van 12 maanden.

Kan ik de aanvraag elk jaar verlengen?

Elk jaar moet u de intermediair vragen om per de einddatum opnieuw een aanvraag te doen. Iedere aanvraag wordt opnieuw beoordeeld.

 

 

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.