nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 28 februari 2020

VDL Foundation doneert 25.000 euro aan Jeugdfonds Sport Friesland

VDL Foundation heeft Jeugdfonds Sport Friesland op vrijdag 28 februari 2020 25.000 euro geschonken. De gehele donatie wordt besteed aan kinderen, in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar, in Friesland die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te zijn van een sportvereniging.

De cheque is vanmiddag uitgereikt door Ietze van der Meer, directeur VDL Bus Heerenveen, Johan Zwarts, directeur VDL Postma en Jan Karssen, bestuurslid VDL Foundation, aan het Jeugdfonds Sport Friesland.

Jan Karssen: “Wij krijgen jaarlijks heel veel aanvragen van verschillende mooie instanties. Het is altijd lastig een keuze te maken uit deze initiatieven. We waren het er unaniem over eens dat we vanuit de Foundation een grote donatie wilden doen aan Jeugdfonds Sport Friesland. Niet alleen vanuit een maatschappelijk oogpunt, maar ook regionaal gezien.”

Ietze van der Meer: “De regio waar wij trots op zijn en waarmee wij het beste voor hebben, wordt op een mooie manier gesteund. Daar ben ik erg blij mee.”

Johan Zwarts: “Ik vind het heel mooi dat VDL Foundation een donatie heeft gedaan aan de regio Heerenveen, waar ook enkele VDL-bedrijven zijn gevestigd. Op die manier wordt het maatschappelijk goed van VDL Foundation verder uitgedragen.”

Jeugdfonds Sport Friesland
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen. In Friesland kunnen 11.600 kinderen niet meedoen aan sport. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt hen bij de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Voor deze kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde kleding en attributen. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport Friesland 2.611 kinderen mee laten doen.

Coby van der Laan, voorzitter Jeugdfonds Sport Friesland: “Het Jeugdfonds Sport Friesland maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, zwemmen, turnen, judo of een andere sportieve activiteit. Dankzij de fantastische bijdrage van VDL Foundation kunnen we 100 kinderen in Friesland laten meedoen en er aan bijdragen dat kinderen van jongs af aan de kans krijgen om een gezonde en vitale leefstijl aan te leren. We zetten ons samen in voor een land zonder kinderarmoede.”

VDL Foundation
Stichting VDL Foundation is in 2014 opgericht door VDL Groep, het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. De heropening van VDL Nedcar in Born was daarvoor de aanleiding. De doorstart van VDL Nedcar is mede mogelijk gemaakt door in de ombouwperiode van de fabriek, in samenwerking met toeleveranciers en de overheid, medewerkers tijdelijk elders in te zetten. Met donaties aan Limburgse organisaties heeft VDL Foundation een gebaar gemaakt naar de regio en de provincie Limburg en concreet iets terug gedaan als dank voor die hulp.
VDL Groep draagt sinds 2014 jaarlijks een vast bedrag af aan VDL Foundation. Daarmee worden maatschappelijke projecten op het gebied van zorg en welzijn financieel gesteund. Later is het donatiebeleid van de stichting uitgebreid naar initiatieven ook buiten Limburg. VDL Foundation wil het idee van ‘Kracht door samenwerking’, de leuze van VDL Groep, verder uitdragen en verwezenlijken. Tevens sluit de visie van VDL Foundation naadloos aan bij maatschappelijk verantwoord ondernemen dat dagelijks door VDL Groep wordt nagestreefd.
www.vdlfoundation.com.

Op de foto v.l.n.r.: Rainer de Groot (coördinator Jeugdfonds Sport Friesland), Johan Zwarts (directeur VDL Postma), Coby van der Laan (voorzitter Jeugdfonds Sport Friesland), Jan Karssen (bestuurslid VDL Foundation), Jan van Zanden (penningmeester Jeugdfonds Sport Friesland), Ietze van der Meer (directeur VDL Bus Heerenveen), Thijs Spijkervet (secretaris Jeugdfonds Sport Friesland).

Foto: eigendom VDL GroepLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.