nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Brabant pagina

Brabant | 15 juni 2021

Urban dance-evenement dankzij particuliere gift

Het Jeugdfonds Cultuur Brabant heeft een unieke donatie ontvangen van een Brabantse familie. De familie vindt het belangrijk dat ook kinderen en jongeren die in armoede opgroeien mee kunnen doen aan cultuur. Een groot urban dance-evenement gaat het mogelijk maken dat de jeugd in en rondom Helmond kan genieten van gratis urban dance-lessen.

Dankzij een particuliere donatie aan het Jeugdfonds Cultuur Brabant is het mogelijk een grote groep kinderen en jongeren uit de doelgroep te bereiken dan degenen die tot nu toe deelnamen aan cultuureducatie activiteiten. Met deze unieke en royale gift wordt het komende schooljaar Urban Dance Battle Brabant georganiseerd, een cultuureducatieproject in samenwerking met Urban Bond Nederland (UBN) . Kinderen en jongeren krijgen de mogelijkheid hun kwaliteiten te laten zien en samen te werken aan prestaties. Doel van de samenwerking tussen het Jeugdfonds en UBN is om tenminste 400 kinderen van 8 tot 16 jaar in de gemeenten Someren, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond en Gemert-Bakel te enthousiasmeren om deel te nemen aan Urban Dance Battle Brabant – een urban dance competitie en lessencyclus die uitmonden in een finale evenement, waarin kinderen en jongeren in teams strijden om de felbegeerde hoofdprijs.

Riny van Rinsum, voorzitter van het Jeugdfonds: “Urban culture zit in Brabant behoorlijk in de lift. Het verheugt ons zeer dat we dankzij de gift zoveel Brabantse kinderen de kans kunnen geven om lessen te volgen en mee te doen aan een wedstrijd. We zijn de gulle gevers zeer erkentelijk”.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.