nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 12 november 2018

Uitreiking sponsorloop cheque Kohnstammschool te Utrecht

Meer kinderen doen mee aan cultuur dankzij de leerlingen van de Kohnstammschool Utrecht

12-11-2018
Jeugdfonds Cultuur Utrecht zorgt dat kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen kunnen meedoen aan lessen kunstbeoefening. De effecten zijn groot: kinderen leren zich beter uiten, krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen hun talent ontdekken. Kinderen krijgen de ervaring om op een podium te staan, zodoende leren zij zich presenteren
.

Coördinator Jolanda Kamphuis legt uit hoe het werkt: “Wanneer ouders zien dat hun kind graag danst of zingt, kan de leerkracht op school een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Cultuur. Bijvoorbeeld voor een cursus op een muziek-, theater- of dansschool. De leerkracht kan aanvragen op www.allekinderendoenmee.nl. Het Jeugdfonds Cultuur vergoedt lessen en/of materiaalkosten. Met sponsoring vullen we subsidie van de gemeenten aan en zorgen we dat weer meer kinderen kunnen meedoen.”

Voor de jaarlijkse sponsorloop op de Kohnstammschool heeft de ouderraad drie goede doelen uitgekozen. De goede doelen; Kindertelefoon, Special Olympics Nederland en Cultuurfonds werden kort gepresenteerd aan een afvaardiging van leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Zij hebben na rijp beraad gekozen voor het Jeugdfonds Cultuur. Dit omdat het cultuurfonds voor veel kinderen iets kan betekenen.

Harry de Groot, bestuurslid van Jeugdfonds Cultuur Utrecht nam vandaag de cheque dankbaar in ontvangst. “De opbrengst van € 11.000 is een waanzinnig mooie bijdrage, hiermee kunnen we weer heel veel meer kinderen blij maken.”

Harry de Groot vertelt: Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Wist je dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Dat zijn gemiddeld 2 á 3 kinderen per klas.

In 2018 konden in de provincie Utrecht 882 kinderen op muziek, dans- , zang- of theaterles dankzij een bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur. Met de opbrengst van de sponsorloop kunnen we nog weer meer kinderen helpen.

Om de kinderen van de Kohnstammschool te bedanken voor hun inzet zijn zij vanmiddag verrast met een breakdance clinic van twee ervaren breakdance coaches van ons dansproject The Floor is Yours. Erg leuk om het enthousiasme van de kinderen te zien, helemaal toen ze mochten meedoen. Lessen van The Floor is Yours zijn ook in Utrecht te volgen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Jeugdfonds Cultuur.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Kamphuis, coördinator van het Jeugdfonds Cultuur in de provincie Utrecht: utrecht@Jeugdfondscultuur.nl. Heeft u vragen? U kunt ook bellen: 06-54657969.

Website | Facebook | Twitter | LinkedIn | YouTubeLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.