nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 2 januari 2024

Ufuk Kâhya nieuwe voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught

Vanaf 1 januari 2024 is Ufuk Kâhya de nieuwe voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught. Hij volgt Wally van der Eerden op die in december 2023 afscheid nam. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld voor jongeren tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen. De contributie of het lesgeld wordt betaald aan de aanbieder van sport of cultuur.

In ’s-Hertogenbosch en Vught gaat het om ongeveer 3200 kinderen waar thuis weinig financiële middelen zijn voor sport en cultuur. Afgelopen jaar wist het Jeugdfonds meer dan 1225 kinderen te helpen.

Kâhya: “Het Jeugdfonds wil het aantal kinderen dat gebruik maakt van de financiële steun komende jaren vergroten. Daar wil ik heel erg graag een bijdrage aan leveren. Ieder kind heeft recht op sport en cultuur. Geen enkel kind mag langs de kant blijven staan.” Het Jeugdfonds verwacht ook dat door de samenwerking met de Bossche Pas in de gemeente ’s-Hertogenbosch (vanaf najaar 2024) nog meer kinderen bereikt kunnen worden voor financiële steun.

Ufuk Kâhya was van 2018 tot 2023 wethouder van onderwijs en gezondheid in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Van 2018 tot 2022 maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur van de GGD Hart voor Brabant. Afgelopen jaren was Kâhya ook betrokken bij het Europees Comité van de Regio’s, als lid van een commissie met sociaal beleid, onderwijs, werkgelegenheid, onderzoek en cultuur. Ufuk Kâhya heeft in zijn bijdragen aan het publieke bestuur altijd veel belang gehecht aan ontwikkelkansen van kinderen. Het heeft te maken met sociale rechtvaardigheid. Daar ligt zijn hart.

Het bestuur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught bestaat vanaf 1 januari 2024 uit Ufuk Kâhya, Reinoud van Uffelen, Paul van Woudenberg, Fred Timmermans en Jan de Leeuw. Coördinator is Carmen Nijssen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.