nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 7 maart 2018

The Floor is Yours (breakdance) in Groningen!

‘The Floor is Yours’ is een serie van tien breakdancelessen die op 11 verschillende locaties in Nederland gegeven wordt en kinderen de kans geeft te dansen en deel uit te maken van een groep. The Floor is Yours wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdcultuurdfonds, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League. Vanaf maart kun je breakdance lessen volgen in Breda, Eindhoven, Gorinchem, Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Roermond, Rotterdam, Maastricht en Weert.

In Groningen start ‘The Floor is Yours’ op donderdag 29 maart. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen! De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met urban dance. De kosten voor de hele serie danslessen bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Mee naar de battle!
Onderdeel van The Floor is Yours is de City versus City dancebattle als onderdeel van een Nederlandse Breakdance League event (NBL). Hier maken de deelnemers kennis met het wedstrijdelement van breakdance. In een battle zullen de leerlingen van elke stad alle moves aan elkaar laten zien die ze in de lessenreeks geleerd hebben. Een deskundige jury van dansdocenten bepaalt welke crew de winnaar is van het seizoen. Daarnaast zien de leerlingen breakdancers uit heel Nederland aan het werk en leren ze weer nieuwe moves.

Waar en wanneer starten  de danslessen?
Backbone 050 – Tavertijnstraat 12, lokaal 113.
Tijd: donderdag 16.00 – 17.30 uur.
Periode: start op donderdag 29 maart t/m 14 juni.
Géén les op 3 en 10 mei.

Meedoen?
Inschrijven kan op https://www.jeugdcultuurfonds.nl/the-floor-is-yours-groningen
of kijk naar https://www.youtube.com/watch?v=FpCO8Zgy-T0 

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.