nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 30 april 2018

Start Jeugdfonds Cultuur in de gemeente Grootegast!

Sinds kort kunnen ook kinderen uit de gemeente Grootegast meedoen aan een cursus muziek, dans, theater/toneel of beeldende kunst als hier thuis te weinig financiële mogelijkheden voor zijn. Wethouders Elly Pastoor en Mark de Haan vertelden donderdag 26 april waarom het zo belangrijk is dat kinderen zich kunnen uiten en ontwikkelen in creatieve en kunstzinnige activiteiten. Daarmee gaven ze in het BaronTheater in Opende het startsein van de samenwerking tussen het Jeugdfonds Cultuur en de gemeente Grootegast.

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdfonds Cultuur en draagt voor de start van het Jeugdfonds Cultuur in totaal € 1.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Voorzitter José van Schie van het Jeugdfonds Cultuur Groningen ontving dan ook uit handen van directievoorzitter Audrey Antuma-Koops namens Noordenveld West Groningen een cheque.

Het Jeugdfonds Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren (4-18 jaar) uit gezinnen met een laag gezinsinkomen, wanneer ze dit graag willen, ook buiten schooltijd op bijvoorbeeld muziek- , beeldende activiteit, theater of dansles kunnen. Ouders die voor hun kind een beroep willen doen op het Jeugdfonds Cultuur kunnen een aanvraag indienen bij een intermediair. Dit zijn professionals uit het onderwijs, schuldhulpverlening, jeugdzorg, buurtwerk/wijkteams en vrijwilligers van diverse stichtingen zoals Leergeld, Humanitas en Leger des Heils

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdfonds Cultuur, de gemeente Grootegast en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar een grote groep kinderen uit deze gemeente deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.

Deze  kick-off bijeenkomst werd opgeluisterd door enkele optredens van kinderen van de basisscholen OBS Het Kompas en CBS De Klister uit Opende. De muzikale opening was door de groepen 5 en 6 olv Gerdien Kuipers met begeleiding op de piano door Lineke Elzinga. Zij zongen het lied van Kinderen voor Kinderen; Hier word ik gelukkig van! Dit Kinderen voor Kinderen-lied is gemaakt in samenwerking met kinderen die steun krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Verder was er een mooi optreden van twee talentvolle leerlingen van Stichting Muziekonderwijs Grootegast; Freke Elzinga en Lian Frankena.

Het programma werd afgesloten met een theateract van de kinderen van de groepen 7 en 8 van beide scholen. Onder leiding van Saskia Broertjes speelden zij een act met als thema ‘Geef kinderen de kans die ze verdienen’.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.