nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 7 maart 2024

Sport en cultuur nu ook toegankelijk voor volwassenen in Breda

Sporten om je hoofd leeg te maken. Muziekles om je creatieve ei kwijt te kunnen. Of schilderen om nieuwe mensen te leren kennen. Voor veel mensen is het misschien heel gewoon, maar sport en cultuur is lang niet voor alle Bredanaars toegankelijk.

Voor kinderen en jongeren was het al mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor sport en cultuur bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda.
Vanaf nu is dit ook voor volwassenen mogelijk via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Dankzij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen volwassen Bredanaars met een minimum inkomen en een Bredapas lid worden van een sportvereniging of culturele instelling. Sporten, schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst zijn op die manier voor alle Bredanaars toegankelijk. Via het fonds kunnen zij jaarlijks een vergoeding van maximaal 300 euro aanvragen voor hun lidmaatschap of contributiekosten.

Wethouder Marike de Nobel (Armoede): “In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ik ben dan ook enorm blij dat we vanaf nu onze inwoners de mogelijkheid kunnen bieden om gebruik te maken van het Volwassenenfonds om te sporten of mee te doen aan culturele activiteiten. Met de BredaPas konden inwoners al een bijdrage krijgen van 75 euro, maar dat was niet altijd genoeg voor een lidmaatschap. Dankzij dit fonds gaat dit bedrag omhoog naar 300 euro en krijgt iedereen de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging of mee te doen aan culturele activiteiten.”

Bredanaars dienen hun aanvraag voor de vergoeding van hun lidmaatschap voor sport of cultuur altijd in via een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, buurtwerker of klantmanager zijn. Jaarlijks kunnen Bredanaars met een BredaPas een vergoeding voor maximaal 300 euro krijgen. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, betaalt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de kosten rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling. Meer informatie over de spelregels staat op: Gemeente Breda – Volwassenenfonds(link is extern).Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.