nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 26 mei 2020

Sport die bij je past

Een sport kiezen die bij je past, daar geloven we in. Behoeften van kinderen zijn divers en het sportaanbod ontwikkelt mee. Wij gingen langs bij aanbieders van een paar minder bekende, bijzondere sporten. Ben je nog op zoek naar een leuke sport? Misschien is dit wel iets voor jou?

Skateboardschool Amsterdam Noord

Skateboarden wordt hier en daar nog gezien als hobby of lifestyle. Het besluit van het IOC om skateboarden in Tokio 2021 als Olympische sport op te nemen, veegt deze discussie voorgoed van de baan. Grote kans dat er in de aankomende jaren meer kinderen willen sliden over een halfpipe en een sicke ollie willen maken. Wekelijks komen er ruim driehonderd kinderen, waaronder een aantal via het JFSA, vanuit alle stadsdelen naar de enige skateboardhal in Amsterdam Noord. Enthousiaste skaters geven daar les aan groepen van 10 kinderen. “Kinderen zijn hyped wanneer een trick lukt, dat ismooi om te zien” aldus Jori, manager van de skateboardschool.

Jori Hall – Skateboardschool Amsterdam Noord

 

Voltige bij Manege Equito

Bij voltige wordt paardrijden en acrobatiek gecombineerd. Met een soepele sprong werpt de ruiter zich op het paard, dat met een touw de goede richting op wordt gestuurd door een helper. Vervolgens is het de kunst om tijdens acrobatische oefeningen op het paard het evenwicht te bewaren. Balans is een essentieel onderdeel van deze sport en dus wordt hier veel op getraind, zowel met als zonder paard. Axel en Maaike van manege Equito zorgen voor een rustige, overzichtelijke manege, ondanks de hectiek die Amsterdam met zich meebrengt. Plezier staat voor hen centraal “Wij zijn gericht op kinderen, waarbij het omgaan met en het verzorgen van de pony’s een belangrijke rol speelt. Wij zetten ons in om de leukste manege van Amsterdam en wijde omtrek te zijn voor
ruiters en pony’s”.

Maaike van Rijn – Manege Equito

 

Websites:
Skateboardschool Amsterdam Noord
Voltige Manege Equito

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.