nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 2 juni 2020

Sport die bij je past deel 2

Een sport kiezen die bij je past, daar geloven we in. Behoeften van kinderen zijn divers en het sportaanbod ontwikkelt mee. Wij gingen langs bij aanbieders van een paar minder bekende, bijzondere sporten. Ben je nog op zoek naar een leuke sport? Misschien is dit wel iets voor jou?

Figure Skating Amsterdam

 

Kunstschaatsen is een sport waar veel discipline voor nodig is. In tegenstelling tot andere sporten pieken kinderen bij kunstschaatsen veel eerder. Het kan daarom een enorm voordeel zijn wanneer je vroeg begint. Het lijkt misschien een meidensport maar toch staan er middels een vergoeding vanuit JFSA ook een aantal jongens op het ijs. In de binnenhal van de Jaap Eden IJsbaan schaatsen per week honderden kinderen bij Figure Skating Amsterdam om de top te behalen. Ze worden getraind door het Russische echtpaar Kornienko. Naast een focus op discipline en competitie zorgen zij ook voor een sfeer waarbij aandacht is voor elkaar en de ander iets wordt gegund, bijvoorbeeld een plaats op het NK. Met verschillende nationaliteiten weerspiegelt Figure Skating Amsterdam de kunstschaats-top in de wereld. 

Swaan Rutte – Figure Skating 

 

Xplore FreerunningFreerunning

 

Freerunning is een echte urban sport. Hoogte, onmogelijke obstakels en de moeilijkste sprongen. En dan ook zorgen dat het er allemaal heel soepel uit ziet. Voor vijftien Amsterdamse kinderen gaf JFSA in 2019 een vergoeding uit om deze uitdagende sport wekelijks te beoefenen, onder andere bij Xplore Freerunning. Sepp en Danilo zijn daar de oprichters en coaches. Zij zorgen ervoor dat kinderen op een veilige en gestructureerde wijze techniek aanleren en dat ze plezier in bewegen ervaren. “Kinderen kunnen met freerun echt goed de energie kwijt. Je zou het een gymles+ kunnen noemen waar hoge matten, jumps en salto’s centraal staan.” Aan alles is te zien dat de jonge freerunners genieten en opgaan in hun activiteit; de toelichting van één van de jongens die net weer op zijn voeten staat is simpel, maar spreekt boekdelen: “Ik vind springen gewoon heel cool” 

Sepp den Hollander – Xplore Freerunning 

 

Websites:
Figure Skating Amsterdam
Xplore Freerunning

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.