Sport & Cultuur bundelen krachten voor Limburgse kinderen

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 14 mei 2019

Sport & Cultuur bundelen krachten voor Limburgse kinderen

Jeugdfonds Cultuur Limburg & Jeugdfonds Sport Limburg hebben een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk Limburgse kinderen laten meedoen. Momenteel ondersteunen zij samen circa 6.000 kinderen door het betalen van het lesgeld/contributie en (sport)kleding en attributen/muziekinstrumenten. Om in de toekomst nog meer kinderen te kunnen helpen en om voorbereid te zijn op de toekomstige ontwikkelingen gaan zij de krachten bundelen.  Intensivering van de samenwerking in een gezamenlijke backoffice met  kennisdeling  in een lerend netwerk moet er uiteindelijk toe leiden dat er meer kinderen in Limburg ondersteund kunnen worden.

Nadat burgemeester Petra Dassen (voorzitter Jeugdfonds Cultuur Limburg) en burgemeester Sjraar Cox (voorzitter Jeugdfonds Sport Limburg) op vrijdagochtend 10 mei de samenwerkingsovereenkomst van de fondsen ondertekenden, is de samenwerking officieel van start gegaan.

De fondsen hopen dat ze door het bundelen van krachten efficiënter kunnen werken, meer naamsbekendheid krijgen en hierdoor meer kinderen kunnen laten meedoen.

MEEDOEN = MEER KANSEN!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.