nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar pagina

Alkmaar | 3 april 2023

Sligro Alkmaar steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur

Donatie helpt Alkmaarse kinderen met sport en cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar heeft maar liefst € 10.000.- mogen ontvangen van Sligro Alkmaar. Met deze donatie helpt Sligro Alkmaar kinderen lid te laten worden van een sport- of cultuurvereniging.

Sport en cultuur voor ieder kind

“Wij vinden het belangrijk dat ieder kind in Alkmaar kan voetballen, dansen, gymen of muziekles kan volgen. Ook als daar thuis geen financiële middelen voor zijn. Met deze prachtige donatie van Sligro Alkmaar kunnen we via het Jeugdfonds nóg meer kinderen hierbij helpen,” zegt Wim van der Ham, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de contributie en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam.

Donatie van Sligro Alkmaar

Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar op 28 maart wilden we een schenking doen aan een lokaal doel. Omdat ook wij het belangrijk vinden dat iedereen in Alkmaar mee kan doen, kozen we voor het Jeugdfonds. Met onze bijdrage hopen we kinderen te kunnen helpen die anders geen lid kunnen worden van een vereniging. Daarom dragen we het werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur een warm hart toe,” zegt Sander Koolwijk, vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar.

Kom in actie!

Wil je met jouw bedrijf ook een sponsoractie voor Jeugdfonds Alkmaar organiseren? Ben je op zoek naar informatie om je kind te laten sporten, dansen en muziek maken? Neem contact op met Jeugdfonds Alkmaar via alkmaar@jeugdfondssportencultuur.nl of kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Noot voor redactie: voor meer informatie over dit bericht kun je contact opnemen via:

alkmaar@jeugdfondssportencultuur.nl072-511 22 54 (tussen 9.00 en 12.00 uur)Foto 1: Overhandiging cheque door Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar) aan Wim van der Ham (voorzitter Jeugdfonds Alkmaar).

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.