nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Amsterdam pagina

Amsterdam | 30 januari 2020

Skateboarden in Noord

JFSA maakt het mogelijk dat ook kinderen uit minimagezinnen de sport kunnen beoefenen die zij leuk vinden of kennis mee willen maken. Hiervoor is een breed aanbod van verschillende sportaanbieders van belang. Sinds een paar jaar skateboarden er ook Amsterdamse kinderen met behulp van een vergoeding via het JFSA.

Skateboarden wordt hier en daar nog gezien als hobby of lifestyle. Het besluit van het IOC om skateboarden in Tokio voor het eerst als een olympische sport te beschouwen veegt deze discussie echter voorgoed van de baan. Ook de Gemeente Amsterdam schenkt de afgelopen jaren extra aandacht aan urban sporten. Denk aan de Urban Sports Week die jaarlijks op het Museumplein wordt gehouden. Deze positieve aandacht zal er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat er in de aankomende jaren meer kinderen willen sliden over een halfpipe en een sicke ollie willen maken.

Skateboard School Noord

Wekelijks komen er ruim driehonderd kinderen, waaronder zes kinderen via het JFSA, vanuit alle stadsdelen naar de enige skateboardhal in Amsterdam. Enthousiaste skaters geven elk les aan groepen van circa 10 kinderen. De passie die zij voor skateboarden hebben proberen ze over te dragen op de kids. De toffe hal zorgt er met zijn grootte en variatie voor dat er voor elk niveau genoeg uitdaging is. “Alle Kinderen zijn hyped wanneer een trick lukt, dat is mooi om te zien” aldus Jori, een van de leidinggevenden van de populaire skateboardschool in Noord.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.