Sinterklaasbank

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 3 september 2019

Sinterklaasbank

Sinterklaasbank opent inschrijving voor 6.000 kinderen

Voorzitter van de Sinterklaasbank Elisa Nuij is blij dat er dit jaar nog meer kinderen geholpen kunnen worden: ‘Iedereen weet dat Sinterklaas een bijzonder en magisch feest is. Daar hoort bij dat iedere kind een cadeau krijgt. Ik herinner me nog heel goed het moment dat ik 2006 een kale woning binnenstapte. Kale muren. Matrassen op de grond. Gas, water en licht afgesloten. Aan een van de muren hing een tekening in mooie kleuren, ik zag Sint en zijn Pieten op de pakjes boot. De fleurige tekening in contrast met de kille woning greep me enorm aan. Die avond bracht ik mijn dochtertje naar bed. De volgende ochtend werd ze met rode wangen van de spanning wakker en rende direct naar haar schoen om te kijken wat Piet erin had gestopt. Dat gevoel zou het kind van de tekening nooit ervaren. Het brak mijn hart en zo ontstond de Sinterklaasbank. Geen enkel kind verdient het om door armoede zich te hoeven afvragen of hij of zij wel lief genoeg geweest is.’

Nieuwe partner

Door het faillissement van Intertoys was het dit jaar onzeker of de Sinterklaasbank duizenden kinderen van een cadeau zou kunnen voorzien. Elisa Nuij: “Het faillissement van de Intertoys was in de eerste plaats een drama voor alle betrokken medewerkers en hun families. Intertoys was voor ons een gewaardeerde partner de afgelopen jaren. Door het faillissement dreigde er echter ook een drama voor de kinderen die wij proberen te helpen. Gelukkig hebben we een nieuwe partner gevonden. Top1Toys gaat ons helpen bij de logistiek om 6.000 kinderen van hun cadeau te voorzien. Daar zijn we uiteraard heel blij mee en Top1Toys el dankbaar voor.

 

Aanmelden

Als ouder kun je niet zelf een aanvraag indienen. Maar uitsluitend via een intermediair, iemand die professioneel bij het gezin betrokken is, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, schuldhulpverlener of iemand van het wijkteam van de gemeente, jeugdhulp, school of huisarts.

Aanmelden kan tot 15 oktober aanstaande, of tot het aantal van 6.000 kinderen bereikt is, dus wacht niet langer! Ga naar www.sinterklaasbank.nl om een kind aan te melden.

 

Over de Sinterklaasbank

De Stichting Sinterklaasbank werd in 2006 opgericht en heeft in dat jaar 50 kinderen van een cadeau voorzien. Ruim tien jaar later heeft de Sinterklaasbank tienduizenden kinderen blij gemaakt met een cadeau. Kinderen die door armoede dreigden geen cadeau krijgen. De Sinterklaasbank is een vrijwilligersorganisatie en richt zich op kinderen uit gezinnen met verborgen armoede. Dat doet zij rekening houdend met de wensen en met respect voor de privacy van die gezinnen en vanuit de overtuiging dat ieder kind recht heeft op een fijne Sinterklaasavond.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.