nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 20 september 2021

Scholen Maassluis zetten zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Maassluise basisscholen, de gemeente Maassluis, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts zijn een grote campagne gestart voor ouders met weinig geld. De boodschap is ‘Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!’ Maandag 13 september 2021 gaf wethouder Sjoerd Kuiper het startschot voor de campagne op basisschool IKC Startpunt. Hij overhandigde een schoolpakket aan adjunct-directeur Joey Kraan.

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Meedoen aan sport en cultuur belangrijk

Wethouder Sjoerd Kuiper: ‘Sporten, dansen of muziek maken is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. We willen dat alle kinderen kunnen meedoen, ook de kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Daarom bieden we als gemeente Maassluis via het Jeugdfonds Sport en Cultuur een steuntje in de rug. Via de leerkrachten op onze scholen willen we zorgen dat we zo veel mogelijk kinderen kunnen meedoen.’

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en  Stroomopwaarts willen daar samen met het Jeugdfonds  verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school uit de drie gemeenten een pakket met communicatiemiddelen. Dit om de ouders te informeren over het Jeugdfonds.  Martijn Blok, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in de drie gemeenten te bereiken.” Op 20 september worden alle pakketten naar de overige scholen verzonden.

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Klik hier voor meer informatie.

Op de website van Stroomopwaarts (www.stroomopwaarts.nl/kinderen) vindt u meer informatie over de overige kind regelingen uit Maassluis.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.