Sponsorloop

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen pagina

Groningen | 2 december 2021

Scholen lopen €7.000 bij elkaar voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

FC Groningen organiseert i.s.m. Clubplan Nederland ook dit jaar weer een Sponsorloop. Kinderen worden uitgedaagd om meer te gaan bewegen. Verschillende scholen uit het achterland van FC Groningen hebben het Jeugdfonds Sport & Cultuur als goed doel aan de Sponsorloop gekoppeld. Inmiddels zijn de resultaten van de eerste scholen binnen en hebben drie basisscholen al ruim 7.000 euro voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij elkaar gerend. 

Dit bedrag zal de komende periode nog verder kunnen oplopen, want er zijn meerdere basisscholen in de regio bezig met het organiseren van een sponsorloop voor het goede doel. Scholen die zich nog willen aanmelden voor de sponsorloop met daaraan gekoppeld het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen zich aanmelden via www.sponsorloop.nl/jeugdfonds. De kinderen kunnen met deelname prijzen voor zowel zichzelf als de school winnen zoals een voetbalfestival van FC Groningen op hun school.

FC Groningen ondersteunt de actie van harte en roept de basisscholen op om in beweging te komen en te gaan lopen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De drie basisscholen OBS De Oetkomst  uit Kolham en de stadse basisscholen CBS Aquamarijn en IKC de Rietzee liepen al voor het goede doel. Alle klassen vanaf groep 3 tot en met groep 8 deden mee. Gezamenlijk werd een bedrag van ruim 7.000 euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur waar we uiteraard erg blij mee zijn. Hiermee kunnen nog meer kinderen meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten wanneer hun ouders hier geen geld voor hebben.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.