nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 20 februari 2019

Samenwerking UNIS Flyers en Jeugdfonds Sport Friesland verlengd

De UNIS Flyers, eredivisie ijshockey Heerenveen, en Jeugdfonds Sport Friesland hebben het maatschappelijk partnership op woensdag 20 februari verlengd. De verlenging werd kracht bijgezet door een prachtige opbrengst bij een speciale veiling en verloting. Flyers-spelers Tony Demelinne en Fabienne Gooijer zijn daarnaast gepresenteerd als ambassadeurs om de samenwerking vorm te geven. Dit gebeurde tijdens de spectaculaire eredivisiewedstrijd van UNIS Flyers tegen Herentals.

Veiling en verloting voor Jeugdfonds Sport Friesland
Voorafgaand aan de wedstrijd verkocht de Supportersvereniging van de UNIS Flyers lootjes aan de bezoekers. De hoofdprijs was een gesigneerd wedstrijdshirt van captain Tony Demelinne en ambassadeur van Jeugdfond Sport Friesland. Na de wedstrijd werd deze door beide ambassadeurs en het Jeugdfonds uitgereikt aan de gelukkige winnaar. De avond werd afgesloten met de veiling van een gesigneerd UNIS Flyers-shirt. Dit shirt werd gekocht door Speedbooks. De verloting en veiling hebben in totaal het prachtige bedrag van €740,00 opgeleverd ten behoeve van het Jeugdfonds Sport Friesland. Hiermee kunnen drie kinderen een jaar lang sporten. Wij danken UNIS Flyers, de Supportersvereniging, Speedbooks en alle donateurs!

Over Jeugdfonds Sport Friesland
1 op de 9 kinderen in Nederland kan niet bij een club sporten vanwege een gebrek aan financiële middelen bij ouders en/of verzorgers. De UNIS Flyers ondersteunen deze gedachte en willen zich graag voor langere termijn verbinden aan het fonds. Het Jeugdfonds Sport Friesland biedt sinds 2006 kinderen van ouders/verzorgers die niet-financieel daadkrachtig zijn, een kans om te sporten. Omdat het fonds voor hen een lidmaatschap of sportartikelen betaalt, kunnen deze kinderen lid worden van een sportclub. Het Jeugdfonds Sport Friesland geeft kinderen door middel van sport een kans zich positief te ontwikkelen. Sinds 2011 beschikt het fonds ook over het CBF-keurmerk dat toezicht houdt op alle goede doelen in Nederland.

Foto: Nicolien Sijtsema FotografieLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.