nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 3 februari 2021

Samen voor alle kinderen, omdat alle kinderen mee moeten kunnen doen

Sporten, muziekles, verjaardagsfeestjes; het is niet altijd even vanzelfsprekend
Website Sam& gaat ouders met lager inkomen helpen

Vandaag lanceerden Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, Leergeld Breda en de gemeente Breda de website Sam&: www.samenvoorallekinderen.nl. Via deze website kunnen ouders met een laag inkomen direct een aanvraag doen voor bijvoorbeeld sport, cultuur en schoolspullen voor hun kind(eren).

Op woensdag 3 februari diende wethouder Boaz Adank samen met de kindercultuurburgemeester van Breda de eerste aanvraag in.
Wethouder armoede, werk en inkomen, Boaz Adank: “Het hebben van de juiste schoolspullen, sportlessen, maar ook op z’n tijd een leuk uitje buitenshuis. Het lijken vanzelfsprekende dingen. Maar dat zijn ze zeker niet altijd. Voor ouders met een laag inkomen zijn dit zaken die moeilijk te bekostigen zijn. Het zijn moeilijke tijden, mensen zijn hun baan verloren of onzeker over het behoud van hun inkomen. Dus begrijpelijk dat ze afwegingen maken. Het is wel belangrijk dat kinderen blijven meedoen en hier niet de dupe van worden. Juist in deze tijd is afleiding in de vorm van sport of bijvoorbeeld een kinderfeestje heel belangrijk. Ik ben blij dat we samen met deze mooie organisaties
investeren in de toekomst van deze Bredase kinderen”.

Samen voor alle kinderen: Sam&
Sam& zet zich in om het aantal kinderen dat in armoede opgroeit te verminderen en hen weer mee te laten doen. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat is gemiddeld zo’n 2 kinderen per klas. Sam& is een landelijk initiatief van Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kindhulp. Deze organisaties hebben de handen in een
geslagen om samen een website te ontwikkelen.

Alle regelingen samen

Op Sam& is informatie te vinden over landelijke regelingen die zijn bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen. Daarnaast is er lokale informatie te vinden. Door een Bredase postcode in te vullen, komen de lokale regelingen in beeld. Het is mogelijk om direct een vergoeding aan te vragen voor school, sport, muziek, cultuur, vrije tijd activiteiten, verjaardag en anders.

BredaPas
Met een BredaPas wordt het aanvragen nog makkelijker gemaakt. Ouders met een BredaPas kunnen direct een aanvraag doen via Sam&, door het nummer van de pas in te vullen. Ouders komen in aanmerking voor een BredaPas als zij een inkomen hebben tot € 1893,- netto per maand (zonder vakantiegeld) en een vermogen dat lager is dan € 12.590,-. Aanvragen kan via www.breda.nl/bredapas.

Meer informatie over het aanvragen via Sam& of voor hulp bij het indienen van een aanvraag kijk dan in de Flyer Sam& Breda!

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.