Samen sterk voor kinderen uit Venray

Naar Jeugdfonds Sport Limburg pagina

Limburg | 6 januari 2020

Samen sterk voor kinderen uit Venray

Stichting Leergeld Venray, Jeugdfonds Cultuur Limburg en Jeugdfonds Sport Limburg slaan hun handen ineen: samen zorgen ze ervoor dat het eenvoudiger wordt om een aanvraag in te dienen. Verder wordt de aanvraagprocedure aangescherpt, zodat het kind de ondersteuning krijgt die het écht nodig heeft. De nieuwe werkwijze geldt vanaf 1 januari 2020.

 

Proces: het kind staat centraal

Als een gezin zich meldt bij Stichting Leergeld Venray vindt er een gesprek plaats tussen het gezin en een medewerker van de stichting. Doel van het gesprek is het achterhalen van de échte behoefte: studieboeken voor, een fiets om naar school te kunnen fietsen of toch een hobby, zoals voetbal of muziek. Het is allemaal mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen de drie organisaties. Als de behoeften van het kind duidelijk zijn, nemen de organisaties onderling contact op met elkaar. Elke organisatie wordt dan actief binnen haar eigen specialisme.

 

Efficiënter samenwerken

Voordeel van de nauwe samenwerking is dat de aanvragen meteen door de juiste organisatie wordt afgehandeld: cultuurvraagstukken door het Jeugdfonds Cultuur, sportgerelateerde onderwerpen door het Jeugdfonds Sport en de Stichting Leergeld richt zich op educatie en welzijn. De aanvraagprocedure wordt zo een stuk efficiënter: gezinnen hoeven zich maar op één plaats te melden.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u direct een aanvraag indienen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens:

W https://leergeldvenray.nl/ (op de website staat een online aanvraagformulier)
T. 0624383279 (ma. en do. 10:00u-12:00u)Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.