nieuws

19 april 2021

Samen sporten, samen dansen, samen stralen…

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Popcorn Stories vragen aandacht voor het belang van sport en cultuur voor kinderen. Maar liefst 272.000 kinderen doen niet mee aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Ze kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Hun ouders kunnen de contributie of het lesgeld niet betalen. Samen met content bureau Popcorn Stories lanceren we een video die de waarde van sport en cultuur voor kinderen en jongeren laat zien. 

Sportcommentatoren Dionede Graafftevens ambassadeur, en JeroenGrueternemen je mee in de belevingswereld van twee kinderen die dromen overschijnbewegingen, applaus, boven jezelf uitstijgen maar vooral: samen meedoen. Het belang voor kinderen om samen te sporten op de vereniging en meedoen aan culturele activiteiten is het afgelopen jaar extra duidelijk geworden. Gelukkig zijn buitensporten zoals voetbal en atletiek en ook zwemles wél mogelijk.  

Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur: ‘We hopen dat deze video bijdraagt aan hoe cruciaal sport- en cultuurdeelname voor kinderen is en mensen inspireert om samen met ons in actie te komen. Want als heel Nederland het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt, kunnen straks daadwerkelijk álle kinderen meedoen! En dat is hard nodig want door de coronacrisis wordt het aantal gezinnen met geldzorgen groter. 

Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen. Steun ons

Hulp voor mijn kind     Ik help een kind     Steun met een donatie

 Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.