nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 21 december 2022

Samen met BOB meer kinderen mee laten doen in Breda

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda is maatschappelijk partner van Betrokken Ondernemers Breda (BOB)

De motivatie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zich aan te sluiten bij Betrokken Ondernemers Breda is duidelijk: “We willen er zo samen in de stad voor te zorgen dat kinderen in Breda mee kunnen doen met sport en cultuur”, vertelt voorzitter Jeroen Meeuwissen van het Jeugdfonds.

Om dit voor elkaar te krijgen zoekt Jeugdfonds Sport & Cultuur de samenwerking met andere partijen in de stad. Vandaar ook de recente aansluiting bij BOB. “Betrokken Ondernemers Breda heeft een mooi netwerk aan bedrijven en maatschappelijke partners waarmee krachten gebundeld kunnen worden”, ziet Meeuwissen.

Juist het bundelen van die krachten, kan zorgen voor meer impact, verwacht hij. “We zijn een kleine stichting en het is fijn onze hulpvragen bij BOB neer te kunnen leggen om er zo samen in de stad voor te zorgen dat kinderen in Breda mee kunnen doen met sport en cultuur.”

Dans-, muziek-,  zwemles of sport

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater, scouting of iets anders creatiefs kunnen doen. “Voor die kinderen betalen we de contributie of het lesgeld en de benodigde attributen.”

Daarmee helpt het Jeugdfonds de verschillen in kansen tussen kinderen te verkleinen. “Zodat ook kinderen die opgroeien in armoede kunnen meedoen aan sport en culturele lessen en bijvoorbeeld hun zwemdiploma kunnen behalen.”

Meer bekendheid

Door aansluiting bij BOB hoopt het Jeugdfonds ook op meer bekendheid. “Zodat kinderen en hun ouders, maar ook hun begeleiders, weten dat het fonds er is om hen te helpen en dat we worden ondersteund bij onze acties om de deelname van kinderen mogelijk te maken.”

Hele samenleving

De kansen én het belang voor andere partners zijn groot, geeft hij aan. “Wij bieden organisaties hiermee de kans het verschil te maken voor de jeugd in Breda.  Want meedoen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving”, legt hij uit. Want uiteindelijk is het simpel: “Meedoen is meer kansen.

‘Samen met BOB meer kinderen mee laten doen in Breda’ – BOB (betrokkenondernemersbreda.nl)

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.