nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 30 oktober 2020

Sam&Doesburg zorgt dat alle kinderen in Doesburg kunnen meedoen

Op donderdag 29 oktober hebben wethouder Arthur Boone, Peter van der Meijden (voorzitter St. Leergeld Doesburg) en Ward Terpstra (Lokaal aanspreekpunt Jeugdfonds Sport & Cultuur) hun samenwerking vastgelegd met de instelling van Sam&Doesburg. Matthijs de Jager (Kinderburgemeester) was aanwezig namens alle kinderen van de gemeente Doesburg. Sam&Doesburg maakt het makkelijker om financiële voorzieningen aan te vragen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien.

Wat is Sam&?

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Via het platform www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs nu in een keer gemakkelijk aanvragen doen voor een of meerdere voorzieningen. De Gemeente Doesburg ondersteunt deze samenwerking. Wethouder Arthur Boone: “Ook in Doesburg zien we dat er gezinnen in armoede leven. Een fiets, meedoen aan schoolactiviteiten of voetballen, het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Sam& is een mooie aanvulling op de armoederegelingen die er al zijn. Samen zetten we ons in voor alle jongeren van 0 – 21 jaar. Is er geen geld voor dansles, volleybal, verjaardag of schoolspullen, dan kan Sam&Doesburg helpen!”

Samen voor alle kinderen

In Nederland groeit gemiddeld één op de twaalf kinderen en jongeren op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas. En in de huidige coronatijd groeit dat aantal alleen maar. Iets wat voor de buitenwereld heel gewoon lijkt, zoals het vieren van een verjaardag met vriendjes of een gezinsuitje, is zonder ondersteuning voor deze kinderen geen optie. Kinderburgemeester Matthijs: “Ik heb het geluk dat mijn ouders wel alles kunnen betalen, maar ik vind het belangrijk om het onderwerp ‘armoede’ onder jongeren ook bespreekbaar te maken. Want ik gun het ieder kind om de dingen te kunnen doe die hij of zij leuk vindt!”

Drempel verlagen

Het grote voordeel van Sam& is dat je als ouder makkelijker een aanvraag kunt doen voor een of meerdere voorzieningen en voor een of meerdere kinderen. Peter van der Meijden: “Door de bestaande voorzieningen te bundelen, hoef je als ouder nu niet meer naar verschillende organisaties. En dat is fijn, want voor ouders is het vaak best lastig om hulp te vragen. Ook omdat dingen soms samenhangen: je kunt de contributie voor je sport wel vergoed krijgen, maar als je geen fiets hebt om naar het veld te rijden heb je alsnog een probleem. Ik ben dan ook blij met de nauwe samenwerkingen tussen de partijen. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer kinderen die opgroeien in armoede helpen!”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.