Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 18 juni 2020

6.000 Rotterdamse kinderen naar Zomercampus010

In Rotterdam kunnen 6.000 kinderen uit 28 wijken tijdens de vakantieweken terecht bij de Zomercampus010. De zomercampus is een initiatief van Samuel Schampers, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam.

De zomercampus bestaat uit een programma op het gebied van sport, cultuur en vakoverstijgend leren tien dagdelen, verspreid over een aantal weken. De campus is bedoeld voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samuel Schampers: “Wij zagen dat er bij het Jeugdfonds veel minder aanvragen binnenkwamen omdat alle sportclubs en culturele activiteiten stillagen. Ik heb met de gemeente overlegd, en kreeg toestemming de fondsgelden in te zetten voor de organisatie van de campus.”

Zomercampus010 is er voor alle Rotterdamse basisschoolkinderen van groep 3 t/m 7 en jongeren op het voortgezet onderwijs. Vanuit maar liefst 35 locaties in 28 wijken door heel Rotterdam gaat de campus op maandag 20 juli 2020 van start. De campus is samen met lokale organisaties, ondernemers en aanbieders uit de wijken georganiseerd.

Lees het hele interview met Samuel Schampers.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te sporten.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen.