nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 10 juni 2020

Rotary Breda steunt met de Groot Breda Pub Quiz het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Op vrijdag 20 mei organiseerde Rotary Breda de Groot Breda Pub Quiz. Dit keer, vanwege de corona richtlijnen, digitaal. Zo’n 30 spelers deden mee aan de quiz via Zoom. Leden van Rotary Club Breda Zuid, Rotary Club Breda Mark en Aa, Rotary Club Prinsenbeek en zelfs RC Helmond, bogen zich samen met andere vrienden en bekenden over de soms pittige vragen.
Met hun deelname sponsorden ze het Jeugd Sport & Cultuurfonds Breda, dat hiermee onder meer muziekles mogelijk maakt voor kinderen van wie de ouders dit niet kunnen veroorloven.
De deelnemers hebben €650,- bijeengebracht. De Community Service van Rotary Breda heeft besloten dit bedrag te verdubbelen tot €1300,-, waarmee het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda voor in elk geval drie kinderen een jaar lang muziekles kan betalen.
Het bedrag werd tijdens een Zoom-meeting bekendgemaakt aan Hanneke en Annemarie van het fonds. Zij gaven aan meer aanvragen te verwachten als gevolg van de coronacrisis. Nu helpen ze zo’n 70 procent van de kinderen van wie de ouders geen geld heeft voor sport of cultuur voor de kinderen. Meer hulp is dus nog steeds welkom en is heel blij met deze donatie. 


Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.