nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 25 november 2023

Reint Mellema overhandigt cheque van € 8000,-!

Maandag 13 november overhandigde Reint Mellema een symbolische cheque van € 8000,- aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland! Dit bedrag haalde Reint op door de verkoop van zijn boek ‘De Waard Verklaard’.

De Waard Verklaard

Zijn prachtige boek gaat over de stedenbouwkundige en ruimtelijke ontwikkeling van Heerhugowaard tussen 1955 en 2021 en werd op 29 juni gelanceerd. Dat het onderwerp van ‘De Waard Verklaard’ mensen aanspreekt, blijkt uit het feit dat de verkoop tot nu toe al 8.000 euro opleverde. Die 8.000 euro is overigens nog niet het eindbedrag. Zo lang het boek wordt verkocht stijgt het bedrag. ‘De Waard Verklaard’ ligt bij de Bruna-winkel in Middenwaard.

Brunawinkel Middenwaard

De overhandiging van de cheque vond plaats in de Brunawinkel van winkelcentrum ‘Dijk en Waard’ in Heerhugowaard. De vertegenwoordigers van de gemeente en een journaliste van het lokale nieuwsblad waren ook aanwezig. Bruna Middenwaard is bovendien een belangrijke sponsor, onderstreept Reint. “Winkeleigenaar Johan Biesma ziet af van zijn winstpercentage, die boekhandels normaal gesproken krijgen. Hij heeft alleen zijn ‘kassakosten’ in rekening gebracht. Daarmee levert hij ook een substantiële bijdrage aan het goede doel.”

Toenemende armoede

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat Reint en zijn vrouw Jo na aan het hart. “We hebben zelf geen kinderen, maar hebben wel een groot hart voor kinderen. We vinden het erg dat in deze tijd van toenemende armoede en polarisatie er kinderen zijn die niet de gelegenheid krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. De samenleving heeft nu en in de toekomst mensen nodig met talent en passie. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen”.

Meedoen dankzij donaties

Els van Dam, bestuurssecretaris Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland, nam de cheque in ontvangst: “De cijfers liegen er niet om, alleen al in Dijk en Waard gaat het om ruim 300 kinderen die dankzij het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen sporten, muziek- of kunsteducatie kunnen volgen. Daarnaast doet de grootste groep, zo’n 40 procent, een beroep op het Jeugdfonds voor zwemlessen. Wij zijn heel blij met dit bedrag dat in deze regio besteed zal worden. Hiermee kunnen wij veel kinderen laten genieten van deelname aan muziekles, zwemles, dansen, judo, roeien, voetbal of ander sport- of cultuuractiviteit”.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.