nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 7 januari 2022

Project ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ van start

Als Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen wij al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor onze doelgroep niet te betalen, daarom zetten wij ons daar actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Achterstand zwemlessen

Jarenlang daalde het aantal kinderen dat verdronk jaarlijks, door zwemlessen en maatregelen bij zwemplassen. Van een daling is sinds een paar jaar helaas geen sprake meer: kinderartsen zijn zelfs bang voor een stijging, omdat kinderen door corona achterlopen met zwemlessen (Bron: NH Nieuws, 20 juli 2021).

Ieder kind een zwemdiploma

Omdat ieder kind veilig moet kunnen leren zwemmen, zijn wij nu van start gegaan met ons project ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’. Dit betekent dat wij aankomende tijd (in elk geval tot en met augustus 2022) nog meer mogelijkheden hebben dan normaal om kinderen financieel te helpen om op zwemles te gaan, met als doel om hun diploma(‘s) te halen.

Doe een aanvraag!

Kortom, ken jij een kind dat door financiële omstandigheden niet op zwemles kan of heeft moeten stoppen met zwemles? Laat ouders weten dat wij kunnen helpen en doe als intermediair een aanvraag voor een kind!

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.