nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 6 februari 2022

Prins Hendrik en Jeugdfonds houden sportdrempel laag

Prins Hendrik en Jeugdfonds houden sportdrempel laag.

De Vughtse Sportclub Prins Hendrik Vught en het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch & Vught werken al sinds 2018 samen aan een maatschappelijk doel. Beide organisaties vinden dat álle Vughtse kinderen moeten kunnen sporten. Het niet kunnen betalen van contributie door de ouders mag daarbij geen drempel zijn. De samenwerking werd afgelopen week voor nog eens drie jaar verlengd.

Mee kunnen doen met sporten biedt kinderen meer kansen, óók in Vught. “Hier zijn zo’n 400 kinderen, waar thuis weinig financiële middelen zijn”, weet Jan de Leeuw van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Daardoor is er te weinig geld om de contributie van een sportclub of om creatieve lessen te betalen. Zo lopen kinderen wezenlijke ervaringen in hun ontwikkeling mis. Denk aan zaken als plezier beleven, samenwerken, vrienden maken, een sociaal netwerk opbouwen. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is goed voor het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk de hele samenleving. Het Jeugdfonds betaalt daarom de contributie of het lesgeld voor kinderen waar thuis weinig geld is.”

‘Drempels moeten weg’

Prins Hendrik, dat over grote afdelingen atletiek/loopsport en gymnastiek/turnen beschikt, omarmt de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voorzitter Ron Peddemors: “Wij vinden dat alle kinderen die in Vught willen sporten, of dat nu bij onze vereniging of bij andere verenigingen is, dat ook moeten kunnen. Prins Hendrik wil ieder kind de kans geven om te sporten bij de club. Drempels moeten weg. Om dat te bereiken en ook zo te houden, werken we graag samen met het Jeugdfonds.” Prins Hendrik kent al jarenlang een actief maatschappelijk beleid, onder meer in het aanbieden van gehandicaptensport en BSO-sport kinderopvang, het faciliteren van een wijkpunt voor sociale ontmoeting en participatie in het kinderarmoede-netwerk in Vught.

Ouders die hun kinderen willen laten sporten bij Prins Hendrik worden via de website van de vereniging gewezen op de mogelijkheden voor ondersteuning door het Jeugdfonds. Binnen de vereniging worden leden en jeugdtrainers eveneens geïnformeerd over kinderarmoede en de rol die het Jeugdfonds hierbij kan spelen. De samenwerking tussen beide partijen is nu verlengd tot eind 2024. “Wij gaan als vereniging kijken of we een specifieke activiteit kunnen gaan organiseren, waarvan de opbrengsten naar het Jeugdfonds gaan”, besluit Peddemors.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.