nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 13 juni 2024

Panna Knock Out in Breda

Voor het tweede jaar op rij organiseert Jeugdfonds Sport & Cultuur samen met Panna Knock Out, gratis straatvoetbaltoernooien in de wijk. Op maar liefst 30 plekken, van Heerenveen tot Vlissingen, kunnen kinderen en jongeren gratis meedoen. Ook voormalig wereldkampioen en Jeugdfonds ambassadeur Nasser El Jackson zet zich weer in om zo het samen mogelijk te maken dat kinderen en jongeren in hun eigen wijk kennismaken met panna- en straatvoetbal.

Alle kinderen en jongeren kunnen meedoen aan de gratis toernooien in hun eigen wijk. De organisaties richten zich hierbij vooral op wijken waar veel gezinnen wonen die moeite hebben om financieel rond te komen. Straatvoetballer Nasser El Jackson legt makkelijk contact met deze doelgroep en kan hen inspireren en activeren. Doel van de toernooien in de wijk is dat meer kinderen en jongeren lid worden van een club. Op de club maak je nieuwe vrienden, kun je je uitleven en doe je nieuwe skills op. Is er thuis geen geld voor een club? Het Jeugdfonds betaalt!

Voorzitter Jeugdfonds Breda Jeroen Meeuwissen: “Wij zijn ontzettend blij dat we samen met Panna Knock Out, Breda Actief en partners in de wijk het straatvoetbal evenement in Breda kunnen organiseren. Wij willen ouders laten weten dat we kunnen helpen door de contributie of het lesgeld te betalen voor de sport- of cultuurclub. Want meedoen en erbij horen, is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.”

Ambassadeur Nasser el Jackson: “Ik ben enorm trots om de nieuwe generatie te inspireren tijdens deze tour. Iedereen verdient het om te sporten, zelfs als er thuis geen geld voor is. Het is een eer om hieraan bij te kunnen dragen!”

 Younes deed vorig jaar mee aan Panna Knock Out en deelt zijn ervaring: “Panna Knock Out was een leuk evenement, het maakt mij een betere voetballer. Mooi dat Jeugdfonds Sport & Cultuur dit voor ons regelt.”

“Panna Knock Out was een leuk evenement, het maakt mij een betere voetballer. Mooi dat Jeugdfonds Sport & Cultuur dit voor ons regelt.”

Op 3 mei klinkt het startsein van de Panna Knock Out on tour naar maar liefst 30 wijken: van Amsterdam tot Landgraaf. De winnaars van alle lokale toernooien kwalificeren zich voor het NK Panna Knock Out in Amsterdam. Als vervoer een probleem is, zorgt het Jeugdfonds voor gratis openbaar vervoer naar het NK voor alle finalisten plus een ouder/verzorger.

Panna Knock Out in Breda

Op 28 juni 2024 is Panna Knock Out ook te vinden in Breda. Van 15:00 tot 18:00 zijn we samen met Breda Actief, Grote Broer Grote Zus, Jongerenwerk Surplus en Sterren van Morgen te vinden op Hamdijk 1. Meedoen kost niks! Aanmelden kan via www.breda-actief.nl/evenementen/pannako of op de dag zelf.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft alle kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld de mogelijkheid om zich fysiek, mentaal, sociaal en creatief te ontwikkelen door structureel mee te doen aan sport en cultuur. We betalen voor hen de contributie of het lesgeld en de benodigde kleding en materialen. We werken daarin samen met een netwerk van professionals en organisaties betrokken bij gezinnen. Op deze manier dragen we bij aan gelijke kansen en een stevige basis voor de toekomstige participatie van kinderen en jongeren van nu in de samenleving van morgen. Meer weten over het Jeugdfonds in Breda? Ga naar jeugdfondssportencultuur.nl/breda.

Over Panna Knock Out 

Panna Knock Out is een wereldwijd platform op het gebied van panna- en straatvoetbal gerund voor en door straatvoetballers. De missie is om met de kracht van straatvoetbal kinderen en jongeren te inspireren, motiveren, in beweging te brengen en in hun kracht te zetten. Nasser el Jackson is wereldkampioen Groundmoves, allround freestyle voetballer, entertainer en inspirator en verbonden aan Panna Knock Out. Meer informatie? Kijk op pannaknockout.nl.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.