nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 21 december 2023

Pijnacker-Nootdorp verlengt samenwerking met Jeugdfonds Sport en Cultuur!

Het college van Pijnacker-Nootdorp heeft onlangs besloten de samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur met drie jaar te verlengen. De samenwerkingsovereenkomst werd op 20 december 2023 getekend door wethouder Marieke van Bijnen en vice-voorzitter Jan Waaijer van het Jeugdfonds Zuid-Holland, tijdens een les van balletstudio Belinda in theater CulturA & Zo.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met sportieve en creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. Het Jeugdfonds wordt mede gefinancierd door de gemeente middels een jaarlijkse bijdrage.

Waarom is het Jeugdfonds nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport en cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

In Pijnacker-Nootdorp maken op dit moment ruim 250 kinderen gebruik van een activiteit met ondersteuning van het Jeugdfonds.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.