nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar pagina

Alkmaar | 9 juli 2024

Peter Vonk wandelt 625 km voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van Peter Vonk (57), ondernemer uit Heiloo. Minstens driemaal per week is hij sportief actief. Vooral spinnen en lange wandelingen maakt hij regelmatig. Daarnaast zwemt hij het hele jaar door in zee, samen met enkele anderen. Ook dit doet hij driemaal per week.

In de zomer van 2023 liep Peter vijf weken lang de Camino del Norte in Noord-Spanje, van San Sebastian naar Compostela. Hij beschreef het als een louterende en verrijkende ervaring. Deze zomer, van 29 juli tot 21 augustus, gaat hij opnieuw een Camino lopen, dit keer vanuit Lissabon naar Santiago. Deze route, de Camino Portuguese, is ongeveer 625 kilometer lang, en hij zal gemiddeld 25 kilometer per dag afleggen. Peter zegt: ”Ik doe mijn rugzak op, geniet van het mooie weer, de natuur en de gesprekken met de mensen die ik onderweg ontmoet. En uiteraard ga ik de uitdaging aan om de hele trail te wandelen. Peter heeft zijn wandeltocht gekoppeld aan een goed doel: het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar. Hij zal in zijn eigen kring sponsors werven, en elke bijdrage is welkom!

Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen die in armoede opgroeien mee kunnen doen aan een sportclub, muziek- dans- of toneelvereniging. En ook zwemlessen voor de kinderen van 5 t/m 8 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/alkmaar/Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.