nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant pagina

Brabant | 17 juni 2024

Panna KO Vlijmen smaakt naar meer

Ruim 25 kinderen uit de doelgroep deden zondag 16 juni mee aan de Panna Knock Out in Vlijmen. “Alle kinderen die meededen waren mega-enthousiast”, zegt Coen van Gils, buurtsportcoach bij Stichting de Schroef. “Het gratis toernooitje smaakt naar meer, we gaan onderzoeken hoe we het jaarlijks kunnen organiseren voor nog meer kinderen.”

Panna Knock Out, een wereldwijd platform op het gebied van panna- en straatvoetbal, wordt gerund voor en door straatvoetballers. Het doel is het plezier van straatvoetbal te delen. Samen met Panna Knock Out organiseert het Jeugdfonds Sport & Cultuur daarom zo’n dertig lokale toernooien door het hele land. In Brabant koos de panna-organisatie dit jaar voor gemeente Heusden. Stichting De Schroef pakte de kans en organiseerde het toernooi in Vlijmen.

De winnaars van Panna KO Vlijmen 2024 met Jos en Teun, de en El Jackson Twins

Plannen voor jaarlijks toernooi

Coen organiseerde het toernooi samen met stagiaire Benthe (zie foto). “De zondag was niet onze gewenste dag. Het was Vaderdag en het Nederlands elftal speelde hun eerste EK-wedstrijd. Maar het plezier dan de jonge deelnemers beleefden, maakte alles goed. Wij willen het toernooi graag jaarlijks herhalen. Benthe wil volgend jaar graag weer meewerken.”

Dit jaar kreeg Coen al medewerking van de gemeente. “We mochten gebruik maken van het buurthuis. Voor een vervolg ga ik contact opnemen met het landelijk bureau van het Jeugdfonds en onderzoeken wat er meer mogelijk is bij de gemeente. Dit was een goede pilot, we hebben veel ideeën om het toernooi nog meer te laten leven.”

Allemaal bij een club

Coen: “We hebben bij de start gezegd dat als ze bij een voetbalvereniging willen spelen het Jeugdfonds de contributie betaald. In de goodiebag die ze allemaal kregen, zit een foldertje voor de ouders. Ik hoop dat voor veel kids een aanvraag wordt ingediend.”

NK Panna Knock Out

De winnaars van alle lokale toernooien kwalificeren zich voor het NK Panna Knock Out op 1 september onder het station Amsterdam Bijlmer Arena. Als het vervoer een probleem is, zorgen we voor kaartjes voor het openbaar vervoer naar het NK voor alle finalisten en een ouder/verzorger.

 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.