nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 8 maart 2022

Oussama El Azzouzi nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

De 20-jarige Oussama El Azzouzi beleeft in zijn eerste seizoen bij FC Emmen zijn doorbraak als profvoetballer. De geboren Veenendaler heeft zijn hele leven al gevoetbald. Van op straat en pleintjes in de buurt naar voetbalvelden bij diverse professionele voetbalclubs in Nederland. Sinds Oussama kon lopen had hij al een bal aan zijn voeten. Het was liefde op het eerste gezicht. Die passie wil hij delen, maar hij weet dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om aan sport of cultuur te doen. Juist daarom heeft bij besloten ambassadeur te worden van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe.

Ambassadeur

“Dagelijks voetballen heeft mij persoonlijk veel gebracht. Ik kan mij niet voorstellen dat ik niet meer zou kunnen voetballen. Tegelijkertijd weet ik ook dat er kinderen zijn die niet de mogelijkheden hebben om aan sport en cultuur te doen. Ik ben zelf opgegroeid in een buurt waar niet iedereen geld had voor bijvoorbeeld contributie. Dat het Jeugdfonds Sport en Cultuur het mogelijk maakt om kinderen wel aan sport en cultuur te laten doen, spreekt mij heel erg aan. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om ambassadeur van dit fonds te worden. Samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen in de regio de mogelijkheid heeft om aan sport en cultuur te doen”, aldus El Azzouzi.

Een goede balans

Voetbal heeft, zoals gezegd, de middenvelder van FC Emmen veel gebracht. Zo stond hij als kind zijn mannetje op de pleintjes in Veenendaal, leerde hij vrienden kennen en excelleerde hij onder andere in de jeugdopleidingen van Vitesse en FC Groningen. “Een dag als profvoetballer heeft een strakke planning met een gezonde combinatie tussen sporten en rusten. Het geeft ritme en structuur en heeft mij altijd weerhouden van slechte behoeftes.

Tobias TielCommunicatieStichting FC Emmen NaoberschapLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.