nieuws

25 september 2020

Open Dag Johan Cruyff Foundation mét cultuur

Woendag 23 september vond de Open Dag van onze partner de Johan Cruyff Foundation plaats. Op 20 Cruyff Courts door het land vonden de hele dag activiteiten plaats. In Haarlem, Hilversum en Roermond konden kinderen naast sporten ook dansen, muziek maken en creatief bezig zijn.

Door het project Cultuur@CruyffCourts, een samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en ons fonds, zijn culturele activiteiten onderdeel geworden van de Open Dag. De afgelopen 19 jaar vond de Open Dag plaats in het Olympisch Stadion. Dit jaar was er een Open Dag on Tour, omdat door de coronamaatregelen een groot evenement in het Olympisch Stadion niet mogelijk was. 60 lokacties kregen een rijk gevuld sportpakken, zodat er zoveel mogelijk kinderen in konden bewegen.

Bucketdrums, breakdance en dans

Op de Cruyff Courts in Haarlem, Hilversum en Roermond konden kinderen hun creatieve skills tonen. Triple Threat verzorgde in Haarlem een workshop Bucket Drums. Bucket Drums is een urban versie van het ‘normale’ drummen. Kinderen leerde op buckets (emmers) de basisprincipes van het drummen. In Hilversum werd er aan een choreografie gewerkt en in Roermond konden kinderen hun breakdance moves tonen.

Meer over Cultuur@CruyffCourtsLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.