Cultuur@CruyffCourts

Cultuur@CruyffCourts

Cruyff Courts zijn populaire vrijplaatsen in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Dankzij een unieke samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, worden er sinds 2019 óók culturele en creatieve activiteiten op de Cruyff Courts georganiseerd: Cultuur@CruyffCourts. Het project Cultuur@CruyffCourts legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen zich kunnen uitleven op de Cruyff Courts.

Benieuwd wanneer Cultuur@CruyffCourts bij jou in de buurt start? Ga voor meer informatie naar cultuurcruyffcourts.nl. 

Cultuur@CruyffCourts | Jeugdfonds Sport & CultuurHotspots in de wijk

Met Cultuur@CruyffCourts worden hotspots gerealiseerd waar de kracht van sport en cultuur optimaal benut wordt. In 2019 ging het project vliegend van start op 14 Cruyff Courts. In 2020/2021 starten 21 nieuwe projecten. Ook worden de lokale betrokkenen van de gerealiseerde projecten in 2019 gestimuleerd om Cultuur@CruyffCourts op hun Cruyff Courts door te zetten.

Kinderen tussen de 8 en 15 jaar kunnen bij Cultuur@CruyffCourts hun hart ophalen. Voetballen of vloggen, tennissen of rappen; op de Cruyff Courts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden. De Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen. Het project is daarmee waardevol voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de kinderen.

Bekijk hieronder op welke plekken Cultuur@CruyffCourts in 2020 plaatsvindt, bekijk mooie plaatjes én lees mooie verhalen van lokale projecten.

Partner worden?

Cultuur@CruyffCourts biedt organisaties ook de mogelijkheid projectpartner te worden. Meer weten? Mail naar yasmine.bayoumy@jeugdfondssportencultuur.nl.

gemeenten doen al mee aan Cultuur@CruyffCourts

uur aan culturele activiteiten op de Cruyff Courts

Gemeenten die meedoen

In de media

Verhalen

Foto's en video's

Partners