nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 4 augustus 2021

Opbrengst van 823 euro bij Jumbo’s!

Opbrengst van 823 euro bij Jumbo’s!

In de afgelopen weken, tijdens de Tour de France, was het Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch-Vught het goede doel bij maar liefst vier Jumbo-supermarkten in onze regio. Het ging om Jumbo Harry Coppensstraat in Rosmalen, Jumbo Raadhuisstraat in Vught, Jumbo Hofvijver en Jumbo Rompertpassage in ‘s-Hertogenbosch.

Klanten konden hun statiegeldbonnetje schenken aan het Jeugdfonds. Dat bracht in totaal een bedrag op van 823 euro. Het Jeugdfonds gebruikt deze opbrengst om de contributie aan een sportvereniging of het lesgeld voor cultuurlessen van jongeren tot 18 jaar te betalen. Het gaat om jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om aan sport en cultuur te doen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hét goede doel van Team Jumbo-Visma, de gecombineerde wieler- en schaatsploeg. Het is de ploeg van Sven Kramer, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Primoz Roglic en Marianne Vos.

Alle kinderen doen mee!

In de gemeenten ‘s-Hertogenbosch en Vught groeien 3.200 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Daardoor is er te weinig geld om de contributie van een sportclub of creatieve lessen te betalen. Deze kinderen missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Contact met het Jeugdfonds Sport & Cultuur ’s-Hertogenbosch-Vught is mogelijk via Carmen Nijssen (coördinator). Telefoonnummer 06-15642732, e-mail:  shertogenbosch@jeugdfondssportencultuur.nl Website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/s-hertogenbosch-vught/Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.