nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 9 september 2019

Tour de Fean levert prachtige bijdrage op voor Jeugdfonds Sport Friesland

Wat een inzet tijdens de tweede jaarlijkse Tour de Fean op zondag 8 september: ruim 200 fietsers gingen op de pedalen voor jong Heerenveen. Samen hebben ze € 3.000 bij elkaar gefietst. Daarmee steunen ze Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport Friesland, die ieder € 1.500 kregen. Die zorgen ervoor dat het voor alle kinderen in de gemeente Heerenveen mogelijk is om mee te doen aan belangrijke activiteiten zoals sporten, muziekles volgen, schooluitjes en meer.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan is beschermheer van de Tour de Fean en hij fietste de route van 45 km, samen met wethouder Jaap van Veen en de sc Heerenveen voetbalvrouwen. De cheques overhandigde hij daarna aan Coby van der Laan van Jeugdfonds Sport Friesland en Jeroen de Vries van Stichting Leergeld.
De organisatoren Lions Heerenveen e.o. en Tourclub Heerenveen zijn blij met het enthousiasme van de fietsers en laten weten dat ze van de fietstocht graag een jaarlijks terugkerende traditie maken.

Het Jeugdfonds Sport Friesland is Lions Heerenveen e.o. en Tourclub zeer erkentelijk voor deze prachtige bijdrage om nog meer kinderen te laten sporten!

Op de foto: Jeroen de Vries (Leergeld Heerenveen e.o.), Rainer de Groot (Jeugdfonds Sport Friesland), Remco van der Weide (Lions Heerenveen e.o.), Coby van der Laan (Jeugdfonds Sport Friesland) en burgemeester Tjeerd van der Zwan

Foto: Marcus van GelderLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.