nieuws

Naar Jeugdfonds Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 1 juni 2018

OPBRENGST 12 KERNEN TOERTOCHT SV NAAR JEUGDFONDS

Op 8 juli wordt voor de eerste keer de 12 kernen toertocht georganiseerd in Stichtse Vecht. De fietstocht wordt georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht, samen met Wieler Toerclub Maarssen, sportvereniging LBNK en Toerclub Breukelen. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur in Stichtse Vecht.

Korte en lange route
Samen met de wielerverenigingen van Stichtse Vecht worden er 2 routes uitgezet. De lange route is ongeveer 80 kilometer en komt langs de kernen van Stichtse Vecht. Deze route is speciaal voor sportieve fietsers. De korte route is ongeveer 25 kilometer. Deze familietocht is toegankelijk voor iedereen met een (elektrische) fiets. De startlocatie is het Vechtstreekmuseum in Park Goudestein in Maarssen, waar op dit moment een mooie tentoonstelling te bezichtigen is over Sportief vermaak in de Vechtstreek.

Aandacht voor Jeugdfonds Sport en Cultuur
Sportpunt Stichtse Vecht wil met de toertocht sporten en bewegen stimuleren en tevens geld ophalen en aandacht vragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen tot en met 17 jaar kunnen sporten. Het helpt bij het betalen van de sportclub en sportattributen als ouders dit niet kunnen betalen doordat zij een uitkering hebben, in de schuldsanering zitten of een minimum inkomen hebben.

Inschrijven
De inschrijven is al geopend op www.sportpuntstichtsevecht.nl/fietstocht. Kosten voor deelname zijn €5. Ook is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven aan het Jeugdfonds.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.