nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 26 augustus 2019

Onderwijsstaking pakt gunstig uit voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Onderwijsstaking pakt gunstig uit voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Deelname aan de landelijke onderwijsstaking in maart dit jaar van een aantal docenten van de Bredase scholen vallend onder het bestuur van SKVOB, heeft voor 2 organisaties geleid tot schenking van een mooi bedrag. Bestuur en stakers waren namelijk overeengekomen dat de ingehouden salarissen van die dag zouden worden geschonken aan een 2-tal goede doelen waaronder het Jeugdfonds Sport  & Cultuur Breda.

Voorzitter Annemarie Onsman en coördinator Hanneke van den Boom van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda mochten op het Mencia de Mendoza Lyceum uit handen van de voorzitter van het College van Bestuur van SKVOB, de heer Berend Buddingh,  een cheque in ontvangst nemen van € 4.250,-.

Hoewel bestuur van SKVOB en stakers het over het doel van de staking eens waren, vond het bestuur een staking niet het juiste middel. Op grond daarvan is salaris ingehouden bij de docenten die gestaakt hebben. De ingehouden stakingsgelden zijn daarom geschonken aan de 2 goede doelen die zijn aangedragen na een oproep aan alle medewerkers.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda geeft sport- en cultuurkansen aan kinderen en jongeren tussen de 2 en 18 jaar uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Annemarie Onsman, voorzitter van het Cultuurfonds: “Wat een fantastisch gebaar van SKVOB. Hiermee kunnen wij weer 12 tot 15 kinderen dit jaar laten deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten.”Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.