nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 31 maart 2021

Onderwijscampagne Elk Kind Kan

Het aantal kinderen dat opgroeit in armoede neemt toe. Het Sociaal Cultureel Planbureau voorspelt een stijging van 28% van het aantal mensen in armoede. Dat betekent dat ook steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. Terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist nu zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Met de campagne ‘Elk Kind Kan’ willen we medewerkers in het basisonderwijs bewust maken van de hulp die wij kunnen bieden. Ook ambassadeurs hockeyer Lars Balk en artiest Jermain Bridgewater zetten zich in voor deze campagne, met een toffe Meet & Greet Winactie!

Elk Kind Kan

Met de campagne Elke Kind Kan doen we een beroep op medewerkers in het basisonderwijs: van leerkrachten, IB’ers tot gymdocenten. Een belangrijke groep voor het fonds, want zij kunnen als betrokken professional een aanvraag indienen voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Wiij betalen dan de contributie of het lesgeld voor sport en cultuur, zodat elk kind mee kan doen.

Impact corona

Door de tweede lockdown zijn we alleen maar minder gaan bewegen. Dit blijkt uit de cijfers van het NOC*NSF. Maar liefst 67% van de kinderen beweegt en sport minder. Terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist nu zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Het belang van samen turnen, muziek maken of voetballen is extra duidelijk geworden dit jaar. Gelukkig zijn buitensporten weer toegestaan en kunnen kinderen ook weer naar zwemles. Hopelijk volgen er snel meer activiteiten.

Verschil maken

Als gevolg van de corona crisis komen er meer ouders thuis te zitten, doordat ze hun baan verliezen of geen opdrachten meer hebben. Vaak kunnen zij sport of cultuur voor hun kinderen niet meer betalen. Juist nu is het belangrijk ouders weten dat wij kunnen helpen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan de contributie/lesgeld betalen voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Daarmee kunnen we echt het verschil maken. Kinderen zijn vrolijker, rustiger en kunnen zich beter concentreren. En hun zelfvertrouwen groeit!

Verras je klas met een Meet & Greet

Ook onze eigen Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht ambassadeurs hockeyer Lars Balk en artiest Jermain Bridgewater zetten zich in om meer kinderen te kunnen helpen. Klassen in de provincie Utrecht maken daarom kans op een Meet & Greet met één van deze toppers! Supertof toch?`Meedoen kan tot 21 april.

Wil jij ook kans maken? Geef je dus snel op en verras je klas met een Meet & Greet!

 

Hockeyer Lars Balk                                               Artiest Jermain Bridgewater

          Ambassadeur Jermain BridgewaterLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.