nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 4 november 2022

Doe mee aan de NN Mini Zevenheuvelenloop (óók als er thuis geen geld is)

Op zaterdag 19 november is de NN Mini Zevenheuvelenloop. Een wedstrijd speciaal voor kinderen van de basisschool, dat plaatsvindt de avond voor het grote internationale evenement. Niels Theloosen is verantwoordelijk voor de promotie en werving van de Mini Zevenheuvelenloop. En hij wil het liefst een record aantal kinderen aan de start!

Waarom moeten kinderen zeker meedoen?

Het is dé hardloopwedstrijd voor alle basisschoolkinderen. En er is heel veel sfeer. We hebben een lichtshow, er is muziek en er staat veel publiek langs de kant. En iedereen krijgt een medaille, want alle kinderen zijn winnaars! Voor de 3 snelste jongens en 3 snelste meisjes per groep is er ook nog een extra prijs.

Hoe vinden kinderen het om mee te doen?

Iedereen is superenthousiast. Kinderen vinden het heel gaaf om in het donker door de lichtshow op de Groesbeekseweg te lopen. En het is natuurlijk mooi om je medaille later op school te laten zien.

 Jullie geven een deel van het inschrijfgeld aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Waarom vind je het belangrijk dat het Jeugdfonds het goede doel is?

Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn en niet afhankelijk zijn van je financiële situatie. Sport heeft de kracht om te verbinden en te verbroederen, en iedereen moet daar van kunnen genieten!

En als er nou kinderen zijn uit gezinnen waar weinig geld is, kunnen die dan tóch meedoen aan de NN Mini-Zevenheuvelenloop?

Natuurlijk! Kinderen kunnen zich melden bij het Jeugdfonds of bij ons. Wij gaan er dan voor zorgen dat er op zaterdag 19 november een startnummer klaar ligt voor het kind!

Waar kunnen kinderen zich inschrijven?

Dat kan via onze website, www.nnzevenheuvelenloop.nl/mini. Kinderen uit groep 1 t/m 4 rennen 400 meter, vanaf groep 5 800 meter. Inschrijven is mogelijk tot dinsdag 15 november 23:59. Schrijf je allemaal in, dan kunnen we het record halen!

Heb je nog een tip voor kinderen die meedoen?

Het is vooral een hele leuke avond, dus probeer daar van te genieten. Voor de wedstrijd zou ik aanraden om niet te snel te beginnen, met een goede eindsprint kun je namelijk nog een heleboel plaatsen winnen!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.