nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 17 november 2021

Nieuwsbrief oktober 2021

Een aanvraag doen voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Het is nu ook mogelijk om een aanvraag te doen voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud! Vind jij het belangrijk dat je baby, peuter en kleuter beweegt, maar kun je de sportclub of zwemschool niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt dan de contributie of het lesgeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Bewegen is goed voor iedereen. Ook voor baby’s, peuters en kleuters. Jong geleerd is oud gedaan! Bewegen draagt bij aan goede motorische en sociale ontwikkeling van kleine kinderen. Het is een uitlaatklep, ze kunnen hun energie kwijt en leren vaardigheden als wachten op je beurt en samen spelen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor baby’s, peuters en kleuters van 2 tot 4 jaar: babyzwemmen, peuterdans, peutergym, tuimeljudo, het nijntje Beweegdiploma – noem zo maar op.

Zwemdiploma’s

Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van levensbelang in een land vol water. Wil je graag dat je zoon of dochter op zwemles gaat, maar is er geen geld om de lessen te betalen? Wij helpen! Wij betalen voor kinderen het lesgeld voor zwemlessen als er thuis niet genoeg geld is.

Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere is het mogelijk voor kinderen vanaf 5 jaar om op zwemles te gaan om het diploma A te halen, met diplomagarantie. De diplomagarantie vervalt als het kind meer dan 5 lessen mist. Deze aanvraag kan eenmalig gedaan worden, bij de volgende zwembaden: zwemschool Aquayara, zwemschool Van Rheenen Sport, Optisport Almere Poort, De Vrijbuiter en Almere Stad. Bij de volgende zwembaden is er geen diplomagarantie, maar kan er per jaar een aanvraag worden ingediend: zwemvereniging de Watervrienden, zwemvereniging de Reddingsbrigade en zwemschool Mineraalbad.

Zo doe je een aanvraag:

 1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of
  medewerker sociaal wijkteam;
 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
 3. Je hoort binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is;
 4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de zwemschool waar je kind op les wil;
 5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de zwemschool. Je ontvangt zelf geen geld.

Kies je club!

Niet genoeg geld voor een sportclub of creatieve les? Wij betalen de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld. Wil jouw kind
ook op een club? Bel 088-8 800 888 (ma-vr tussen 09:00 – 21:00 uur). Je kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op.

Hoe werkt het?

 1. Bel ons op 088-8800888 (ma-vr tussen 09:00 – 21:00 uur) of laat een terugbelverzoek achter;
 2. We kijken samen of je in aanmerking komt voor onze hulp;
 3. Als je in aanmerking komt, dienen we een aanvraag in;
 4. Na goedkeuring van de aanvraag kun je je kind aanmelden bij de gekozen club;
 5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club. Je ontvangt zelf geen geld.

Dit is Casper van Gitaarles Almere. Casper geeft gitaarles en misschien binnenkort ook wel aan jouw kind! Casper is namelijk cultuuraanbieder voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. In deze video legt Casper uit waarom hij cultuur en muziek zo belangrijk vindt. Door een aanvraag te doen bij het Jeugdfonds kun jij ervoor zorgen dat jouw kind binnenkort gitaarles kan volgen bij Casper. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind kan doen wat hij/zij wil!

Aanvraag doen voor kinderen met een beperking

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten of aan cultuur te kunnen doen. Daarom zijn wij er ook voor kinderen met een beperking. Alles wat nodig is voor kinderen met een beperking om te sporten of aan cultuur te doen, wordt verzorgd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Bovendien hebben wij contact met verschillende organisaties die sport of cultuur voor kinderen met een beperking aanbieden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld Streetdance X-tra volgen bij PrizDanz Studio. Deze dansles is speciaal bedoeld voor mensen met een geestelijke, lichamelijke of meervoudige beperking.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.