nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 14 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Aantal goedgekeurde aanvragen t/m 31-10-2023
Ook dit jaar willen wij onze intermediairs bedanken voor hun inzet voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere! Dit jaar hebben wij in totaal 1.809 aanvragen goedgekeurd (meetdatum: 31-10-2023). Dit is een heel mooi aantal! Wij hopen op jullie steun om nog meer aanvragen in te dienen voor de rest van het jaar. In 2022 hadden wij in totaal 2.133 aanvragen, we willen hier natuurlijk overheen. Dit omdat we weten dat ongeveer 9.000 kinderen in Almere in armoede leven. Help jij ons mee de ouders en kinderen te bereiken door het Jeugdfonds Sport & Cultuur te promoten op jullie school en in je netwerk? Dit kan bijvoorbeeld via de Social Schools app en door het fonds te bespreken bij oudergesprekken. Ook willen wij sport- of cultuurverenigingen vragen om het fonds te promoten door o.a. ons op jullie website te vermelden en het onderwerp aan te kaarten bij ledenvergaderingen.

Meer kracht voor meer kids campagne
We willen jullie graag informeren over de naderende onderwijscampagne van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanaf 30 oktober jl. worden basisscholen binnen aangesloten gemeenten benaderd door het landelijk bureau van het Jeugdfonds, met als doel nieuwe intermediairs – vanaf dan Meerkrachten genoemd – te werven.

Intermediairs/Meerkrachten zijn de ideale schakel tussen het Jeugdfonds en de kinderen: jullie kunnen kinderen signaleren die hulp nodig hebben en kunnen kinderen de kans bieden om een jaar lang sport- of cultuur lessen te volgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De onderwijsprofessionals op basisscholen staan dagelijks in contact met kinderen. Jullie kennen de kinderen en hun ouders, en kunnen de ouders motiveren een aanvraag te doen bij het Jeugdfonds. We weten dat de werkdruk in het onderwijs zeer hoog is, daarom heeft het landelijke bureau speciaal voor het onderwijs een nieuwe werkwijze ontwikkeld, waarbij het nu nóg makkelijker is om een kind te helpen. 

De campagne loopt vanaf 30 oktober en zal, met een paar weken pauze tijdens de feestdagen, lopen tot eind februari 2024. Sommige scholen zullen in week 46 of 47 extra post krijgen vanuit de landelijke directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur om deze nieuwe werkwijze voor het basisonderwijs te introduceren.

Daarnaast ontvangen jullie een envelop met nieuwe folders en posters van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere, zoals jullie elk jaar gewend zijn.

Spelregels 2023 – toevoeging salaristabel netto
Op onze website staat altijd de nieuwste versie van de spelregels die voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere gelden. Wij hebben daarin een inkomenstabel toegevoegd aan het document om een nog duidelijkere richtlijn aan te geven hoeveel ouders maximaal mogen verdienen. Wij hopen dat dit jullie als intermediairs zal helpen in het bepalen of ouders aan de criteria voldoen om in aanmerking te komen voor het fonds. Let op: Wij vergoeden ook de contributie van Kinderen van wie de ouders een lopende schuldenregeling hebben bij PLAN-groep of Maatwerk OSS van de Schoor. En van kinderen van wie de ouders een gezamenlijk inkomen hebben boven de 120% van het sociaal minimum, maar die in 2023 door de inflatie en/of hoge energiekosten (tijdelijk) onvoldoende financieringsmogelijkheden hebben. Geef duidelijk in de aanvraag aan waarom de ouders wel recht hebben op een aanvraag.

Goedkeuringsbericht nu ook naar ouders
Vanaf 1 november jl. ontvangen ouders ook het goedkeuringsbericht als de aanvraag goedgekeurd is. Voorheen kreeg alleen de intermediair een goedkeuringsbericht dat vervolgens aan de ouders gemaild werd. Per 1 november zijn ouders dus, tegelijk met de intermediair, op de hoogte en kunnen ze hun kind inschrijven bij de sportclub of cultuurvereniging. De intermediair hoeft de ouders dus niet meer te laten weten dat de aanvraag is goedgekeurd (maar het mag wel). Uiteraard blijft het belangrijk om als Intermediair contact te houden met de ouders na het goedkeuren van de aanvraag. Let op: voordat een aanvraag wordt goedgekeurd, kan het zijn dat onze backoffice een vraag stelt over de aanvraag via het aanvraagportaal. Houd daarom je mailbox in de gaten voor de notificatiemail die vanuit het portaal wordt gestuurd en log af en toe eens in bij het aanvraagportaal om de status van je aanvragen te monitoren.

Nobel Run 2024 kiest voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere als goed doel
Op zondag 19 mei 2024 vindt de zesde editie plaats van de Nobel Run! De Nobel Run is een hardloopevenement in het groene Almere Hout. Op deze dag kun je verschillende afstanden hardlopen en er is een foodmarkt. De Nobel Run selecteert elk jaar een goed doel waarvoor hardlopers een donatie kunnen doen bij inschrijving. Voor de komende editie van 2024 zijn wij, Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere, geselecteerd. Wij zijn hier heel blij mee en wij willen hiervoor de organisatie van de Nobel Run bedanken! Doet jouw school of klas ook mee met de Nobel Run en doneren jullie ook? Schrijf jullie dan snel in via hun website, want vol = vol: www.nobelrun.nl. Hopelijk zien we je daar, want het Jeugdfonds Sport & Cultuur zal ook op 19 mei 2024 het event bijwonen met een stand bij de foodmarkt!

Vacature bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere!
Kom je ook bij ons werken? We zoeken een Backoffice medewerker voor 16 tot 24 uur voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Interesse? Bekijk dan de vacature op onze website. Solliciteer uiterlijk woensdag 15 november en stuur je CV en motivatiebrief naar coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl.

Spandoek Jeugdfonds in de maak voor veld Almeerse hockeyclub
In de vorige nieuwsbrief van september was aangekondigd dat het hockeyteam M014-1 een sporttenue draagt met het logo van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Naast dit geweldige initiatief, wordt er ook gewerkt aan het maken van een spandoek met ons logo. Het spandoek wordt ontworpen door onze partner The Hockey Center en wordt te zijner tijd geplaatst langs één van de hockeyvelden. Op het spandoek komt sowieso de QR-code te staan van onze website, zodat ouders en kinderen meteen alle informatie tot hun beschikking hebben.

Willen jullie als aanbieder ook zo’n mooi spandoek? Neem dan contact op met één van de coördinatoren om de mogelijkheden te bespreken.

Belang van proeflessen
Graag attenderen wij alle intermediairs nog even op het belang dat een kind eerst een proefles volgt bij een sport of cultuur aanbieder. Het is namelijk niet mogelijk om van sport of cultuuraanbieder te veranderen, zodra de aanvraag is goedgekeurd. Als een kind geen proefles heeft gevolgd en vervolgens voor een jaar wordt ingeschreven bij een aanbieder is er een kans dat een kind vroegtijdig stopt en wij al voor een jaarcontributie hebben betaald. Dat is zonde voor het kind, maar ook voor het Jeugdfonds. Willen jullie als intermediairs de proeflessen standaard meenemen in het aanvraagproces? Alvast bedankt!

Kom in actie!
Kom in actie voor het Jeugdfonds! Met ons kant-en-klare sponsorlooppakket, een flessen ophaalactie, een bakwedstrijd of een kinderkunstveiling kun je aan de slag. Alles is mogelijk. Via onze website www.mijnjeugdfondsactie.nl kun je een actiepagina aanmaken en voorbeelden vinden om van de actie een groot succes te maken! De opbrengsten, groot en klein, zetten wij direct in om de kinderen te helpen. Let er wel op dat je bij het starten van een actie Almere invult als gemeente waarvoor de actie is gestart. Heb je een goed idee? Kom dan bij ons in de lucht!

Is jouw mailadres veranderd?
Stuur een mail naar almere@jeugdfondssportencultuur.nl om je oude mailadres om te laten zetten. TIP is om 1 mailadres per organisatie aan te gaan vragen i.p.v. een mailadres op naam. Bijvoorbeeld jeugdfondssportencultuur@ambulantehulpverlening.nl of jeugdfondssportencultuur@demeergronden.nl

Door deze aanpassing van mailadres kan iedere intermediair bij de aanvraag bij ziekte, vakantie of vertrek.

Wist je dat er een Toolkit voor jouw website bestaat?

Vanuit de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere verwachten wij dat het Jeugdfonds zichtbaar aanwezig is op je locatie, website en/of in de nieuwsbrieven. Hiervoor is er een Toolkit beschikbaar die je vindt op onze website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/toolkit/

Meer informatie
Wij vragen jullie vanaf heden e-mails die bestemd zijn voor de coördinatoren Yvonne Wolff en Lindy Heijmering te sturen naar: coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl

Voor aanvullende informatie over een aanvraag- en facturatievragen kun je contact opnemen met de Backoffice. Deze is bereikbaar via almere@jeugdfondssportencultuur.nl of 06-20074161 ma t/m vrij. van 9.00-12.30 uur.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.