nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 15 mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwe penningmeester gezocht!
Het bestuur van het Jeugdfonds zoekt een penningmeester ter vervanging van onze huidige penningmeester die op 31-12-2024 aftreedt. De nieuwe penningmeester wordt tot aan eind van het jaar ingewerkt en ondersteund door onze huidige penningmeester. Word jij onze nieuwe penningmeester? Kijk voor de vacature op onze website en reageer!

Onze spelregels in een nieuw format
Onze spelregels zijn niet veranderd, wél hebben we een nieuw format gemaakt. Je vindt onze spelregels in de bijlage van de nieuwsbrief mail, maar ook op onze website. We hopen de spelregels overzichtelijker en duidelijker te hebben gemaakt met de nieuwe lay-out. Laat ons weten wat je er van vindt!

Gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire (KOTA)
Reminder voor de intermediair: voor een aanvraag van gedupeerde ouders hebben wij meer informatie nodig. Bij het indienen van een aanvraag dien je een notitie te maken als het om gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire gaat (bijvoorbeeld betreft gedupeerde KOTA). Uiteraard moeten ook deze ouders aan onze spelregels voldoen op het gebied van hun inkomen. In de aanvraag kun je dit vermelden bij de motivatie. Op deze manier krijgen wij meer inzicht in welke gezinnen hulp nodig hebben van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alvast bedankt!

Overname zwembaden Aquayara door Optisport
De zwembaden van Aquayara (Muziekwijk en Tussen de Vaarten) zijn per 1 mei jl. overgenomen door Optisport. Wat voor gevolgen heeft dit voor kinderen die via het Jeugdfonds daar zwemmen? Oude aanvragen goedgekeurd vóór 1 mei blijven op naam van Aquayara staan. Na 1 mei kan de intermediair kiezen voor Optisport Tussen de Vaarten of Optisport Muziekwijk. Aanvragen die na 1 mei op de wachtlijst staan voor Aquayara, zet onze backoffice om naar Optisport Tussen de Vaarten of Optisport Muziekwijk. Kortom, de kinderen kunnen lekker doorzwemmen en zullen van de naamswijziging niets moeten merken!

Teambalsport-, badminton- en turnaanvragen voor seizoen 2024/2025
Je kunt als intermediair al een (herhaal)aanvraag indienen voor het seizoen 2024/2025. Je geeft als startdatum 1-8-2024 op en als einddatum 31-7-2025. Wij zetten deze aanvraag dan op onze wachtlijst, omdat we pas eind juli 2024 de aanvragen kunnen goedkeuren. Zorg jij ervoor dat alle seizoen aanvragen die nu lopen een herhaalaanvraag krijgen indien de kinderen willen doorgaan met de activiteit en de financiële situatie van de ouders ongewijzigd is? Alvast bedankt!

Reminder Cultuurclubpas
Vanaf heden kunnen intermediairs voor een kind een aanvraag doen voor de nieuwe Cultuurclubpas van De Nieuwe Bibliotheek. Deze pas wordt betaald door het Jeugdfonds. Met de Cultuurclubpas kan een kind een jaar lang meedoen aan alle activiteiten bij alle locaties van de Nieuwe Bibliotheek die staan in de Kinderagenda bij Activiteiten. Let op: een kind kan 1 aanvraag per jaar vergoed krijgen door het Jeugdfonds. Er moet dus een keuze gemaakt worden tussen een sport-, cultuur- of zwemactiviteit.

Een kind kan op vakantieweek of kamp via het Jeugdfonds
Per lopende aanvraag (sport of cultuur of zwemmen) mag er per jaar 1 vakantieweek/kamp aanvraag ingediend worden bij de kampaanbieder voor het bedrag wat nodig is tot een max van € 300. De kampaanbieder dient de factuur in via facturen.almere@jeugdfondssportencultuur.nl met daarop vermeld de naam van het kind, aanvraagnummer en grootboek 5200. Kampaanvragen gaan dus niet via het portaal www.allekinderendoenmee.nl.

Collecte Almeerse Hockey Club
Donderdag 25 april was het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere aanwezig bij de finale van de Goldcup 2024 op de Almeerse Hockey Club. Het Jeugdfonds mocht tijdens dit evenement collecteren. Hierbij werden wij geholpen door het team MO14-1 (zij dragen dit seizoen een sporttenue met het logo van het Jeugdfonds Sport & Cultuur erop). Bedankt hiervoor meiden! Ook willen wij het bestuur en de sponsorcommissie van De Almeerse Hockey Club enorm bedanken dat wij aanwezig mochten zijn om te collecteren voor ons fonds! De QR-codes zijn veel gescand en in totaal is er € 763,50 opgehaald. Wil jij of jouw vereniging ook iets betekenen voor het Jeugdfonds? Neem dan contact op met Lindy Heijmering via coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl.

Vis à Vis nodigt kinderen die gebruik maken van het Jeugdfonds uit voor theatervoorstelling
SILO 8 is een zinderend theater spektakel vol humor en verrassing vanaf 8 jaar. In verzorgingstehuis SILO 8 worden de herinneringen van de ouderen gewist. De bewoners blijken veerkrachtiger dan gedacht en verzetten zich tegen de naderende onwetendheid. De voorstelling SILO 8 is deze zomer te zien aan het Almeerderstrand. Via Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere biedt Vis à Vis deze speciale actie voor gezinnen om op woensdagavond 5 juni om 20:30 uur voor € 2,50 de voorstelling te bezoeken! Wij vragen jullie dit nieuws te verspreiden onder kinderen die gebruik maken van het
Jeugdfonds. Deze gezinnen kunnen zich uiterlijk woensdag 22 mei aanmelden door een mail te sturen naar Toa Maes: toa@visavis.nl. Op = op, dus wees er snel bij!

Nieuwe aanbieders Q2 2024
Nieuwe sportaanbieder: Z&D Tennis en Padel School in Almere Haven.
Nieuwe cultuuraanbieders: StudioX Groep (piano-, DJ- en zanglessen) in Almere Poort en ARTelier Palet Gezelschap (schilderlessen) in Almere Haven.

Wist je dat er een Toolkit voor jouw website bestaat?
Vanuit de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere verwachten wij dat het Jeugdfonds zichtbaar aanwezig is op je locatie, website en/of in de nieuwsbrieven. Hiervoor is er een Toolkit beschikbaar die je vindt op onze website: https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/toolkit/. Help om ons om het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere te promoten!

Vragen of meer informatie
Wij vragen e-mails die bestemd zijn voor de coördinatoren Yvonne Wolff en Lindy Heijmering te sturen naar: coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl

Voor aanvullende informatie over een aanvraag kun je contact opnemen met de Backoffice. Deze is bereikbaar via almere@jeugdfondssportencultuur.nl of 036-7601565 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00-12.30 uur.

Facturen kunnen gemaild worden naar facturen.almere@jeugdfondssportencultuur.nl.                        Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.