nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 21 december 2020

Nieuw aanspreekpunt gemeente Bunnik

De gemeente Bunnik is al velen jaren actief aan de slag met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Met als doel elk kind een kans te geven mee te kunnen doen met het sport en cultuuraanbod in de gemeente. Door de coronacrisis is dit nog belangrijker geworden. Steeds meer gezinnen kunnen de sport- of muzieklessen van de kinderen niet meer betalen.

Aanvragen via intermediairs

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht helpt. Voor die gezinnen waar te weinig geld is, betalen we het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen. Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds. Dat kan gedaan worden door een intermediair. Er zijn nu 8 intermediairs actief in de gemeente Bunnik. De leerkracht, buurtsportcoach, fysiotherapeut, iedereen die werkzaam is in de gemeente zou intermediair kunnen worden om te helpen deze kinderen te signaleren en op te geven bij het Jeugdfonds. Jolanda (co√∂rdinator Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht): “Wij krijgen alle aanvragen binnen van de intermediairs. Er is geen strenge inkomenstoets zoals veel mensen denken. We kijken graag samen met de intermediair en het gezin hoe we hen kunnen helpen het kind toch op een sportieve of culturele activiteit te krijgen. Elk kind verdient dat.”

Nieuwe intermediair Bunnik

Monique van Wielink is 2 jaar en 7 maanden het aanspreekpunt geweest binnen de gemeente Bunnik en draagt nu het stokje over aan buurtsportcoach Mieke Hansen-Hilhorst. Van Wielink: “Het is zo belangrijk dat mensen weten dat het geen schande is als je hier gebruik van wilt maken. Ik draag het stokje graag over aan Mieke, maar wil de gezinnen nog graag verder helpen dus blijf wel intermediair. Het is geweldig om te zien hoe je met een kleine tijdsinvestering je zoveel voor een kind en het gezin kan betekenen.”

Doelen 2021

In 2019 zijn er 48 kinderen uit de gemeente geholpen door het fonds. Hansen-Hilhorst: “Mijn doel voor 2021 is om nog meer gezinnen te helpen. Ook die gezinnen die nu misschien niet helemaal rond komen door corona. Voel je niet vervelend om aan te geven dat je even hulp nodig hebt. Juist nu is het zo belangrijk dat kinderen kunnen blijven doen wat ze het allerliefste doen.” Naast dit mooie doel is het streven om meer intermediairs in de gemeente aan te laten sluiten, om zo nog meer kinderen te helpen.

Meld je aan!

Heb je even iets minder te besteden? Of wil je iemand anders helpen? Of wil jij je opgeven als intermediair? Neem dan nu contact op met het nieuwe aanspreekpunt binnen de gemeente Bunnik. Je kunt buurtsportcoach Mieke bereiken via info@bunnikbeweegt.nl of bel 06-23244886.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.