nieuws

Naar Jeugdfonds Sport Friesland pagina

Friesland | 29 april 2019

Nieuwe ambassadeurs Jeugdfonds Sport Friesland geïntroduceerd

Meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Dat is het doel van de gezamenlijke campagne van het Jeugdfonds Sport Friesland en Jeugdfonds Cultuur Friesland. Vrijdagavond 26 april zijn twee nieuwe ambassadeurs van het Jeugdfonds Sport Friesland bekend gemaakt: kaatser Tjisse Steenstra en Cambuur-voetballer Robbert Schilder zijn de nieuwe gezichten van het fonds. De nieuwe ambassadeurs werden bekend gemaakt bij een bijeenkomst van Cambuur Verbindt, voorafgaand aan de belangrijke overwinning van Cambuur tegen MVV.

Eerder werden al voetbaltrainer Henk de Jong, Aris-basketballer David Michaels, ijshockey-Flyers Tony Demelinne & Fabienne Gooijer en acteur Rutger Hauer bekend gemaakt als gezichten van de campagne. De boodschap is: “Ik heb kansen gekregen door te sporten, pak jij ze ook? “ Het doel van de campagne is om meer aandacht te genereren voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Het Jeugdfonds is dan ook erg blij met de extra medewerking van zowel kaatser Tjisse Steenstra als voetballer Robbert Schilder.

13.000 kinderen
13.000 kinderen in Friesland kunnen niet sporten of cultuur beoefenen omdat er binnen het gezin te weinig geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland kan deze kinderen helpen en hun de kans geven om toch deel te nemen aan sport of cultuur. Meedoen = meer kansen voor kinderen om zich te ontwikkelen. We geven hier bekendheid aan met een aantal Friese ambassadeurs die actief zijn in verschillende sport- en cultuursectoren.

In 2018 werden nagenoeg 3000 kinderen bereikt. Omdat gezinnen zich niet rechtstreeks kunnen aanmelden, zijn ook intermediairs nodig: bijvoorbeeld leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage.

Middels deze opvallende campagne hopen beide fondsen dan ook naast meer bekendheid voldoende intermediairs aan te kunnen trekken om gezamenlijk met de enthousiaste ambassadeurs nog meer kinderen te kunnen laten meedoen.

Op de foto: Tjisse Steenstra samen met bestuurslid Herma van Keulen (Jeugdfonds Sport Friesland), Robbert Schilder had op het veld zijn verplichting.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.