nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 2 juni 2021

Nieuwe ambassadeurs Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland geïntroduceerd

sc Heerenveen Vrouwen speelsters Danique van Ginkel en Tiny Hoekstra zijn dinsdag 1 juni geïntroduceerd als de nieuwe ambassadeurs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Dit gebeurde na afloop van de cashtafette van de sc Heerenveen Vrouwen. sc Heerenveen Vrouwen gaan de komende tijd intensief samenwerken met het Jeugdfonds.

Eerder werden o.a. al voetbaltrainer Henk de Jong en kaatser Tjisse Steenstra bekend gemaakt als gezichten van het Jeugdfonds. Het doel van de ambassadeurs is om meer aandacht te genereren voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Het Jeugdfonds is dan ook erg blij met de extra medewerking van de speelsters van sc Heerenveen Vrouwen.

13.000 kinderen
Nu Nederland weer voorzichtig opengaat, kunnen de meeste kinderen en jongeren weer naar hun (binnen)sport- of muziekclub gaan en ook schoolspullen kopen, hun verjaardag vieren of naar een pretpark gaan. Voor 1 op de 12 kinderen in Nederland geldt dit helaas niet en blijft dit een droom. Zij groeien op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan deze kinderen helpen en hun de kans geven om toch deel te nemen aan sport of cultuur. Meedoen = meer kansen voor kinderen om zich te ontwikkelen. We geven hier bekendheid aan met een aantal Friese ambassadeurs die actief zijn in verschillende sport- en cultuursectoren.

Voorzitter Jessica Roosenburg van sc Heerenveen Vrouwen: “Wij willen graag verschil maken in het vrouwenvoetbal. En gaan voor gelijke kansen voor iedereen. Ook wij hebben talenten die bij ons kunnen voetballen dankzij dit fonds. We maken sport en vooral het voetbal graag bereikbaar voor iedereen. Het is gezond, sociaal en het maakt je weerbaar. Belangrijk dus voor iedereen.”

Bestuurslid Herma van Keulen van  Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland: “In deze onzekere tijd met alle maatregelen omtrent corona is het meer dan ooit noodzakelijk dat iedereen weet hoe we deze kinderen kunnen helpen. Vandaar de aandacht die wij vragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.”

Danique van Ginkel van sc Heerenveen Vrouwen: “Het sporten geeft mij zoveel plezier en heeft mij op veel fronten gevormd tot wie ik ben. Niet ieder kind heeft de mogelijkheid om te sporten en dankzij Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen kinderen toch zorgeloos sporten en zich ontwikkelen.”

Sam& voor alle kinderen
Via de website www.samenvoorallekinderen.nl kunnen zowel ouders als intermediairs terecht om aanvragen in te dienen. Intermediairs zijn bijvoorbeeld Stichting Leergeld, leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Middels de samenwerking met sc Heerenveen Vrouwen hoopt het Jeugdfonds dan ook naast meer bekendheid ook meer kinderen te bereiken en voldoende intermediairs aan te kunnen trekken om gezamenlijk met de enthousiaste ambassadeurs nog meer kinderen in Friesland te kunnen laten meedoen. Sam& voor alle kinderen is een initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur, Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

Op de foto v.l.n.r.: bestuurslid Herma van Keulen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland, Danique van Ginkel en Tiny Hoekstra (sc Heerenveen Vrouwen).

Foto: Nicolien Sijtsma FotografieLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.